8.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Rezultate NEGATIVE la suspecții de COVID 19 ce erau în spital! O altă tânără a ajuns însă cu febră:

Cei trei pacienți ce se aflau internați la spital, cu suspiciune de infectare cu COVID-19, au primit vești bune. Rezultatele sunt negative. Ieri însă, o altă tânără a fost internată, după ce s-a întors din Franța, și a făcut febră.

Miercuri, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița existau trei pacienți suspecți de coronavirus.

Ieri dimineață, bărbatul de 33 de ani, sosit din Spania, cu escală în Milano, a fost primul externat. Rezultatele testării au ieșit negative.

Astăzi au sosit și rezultatele celorlalte două femei. Din fericire, TOT negative.

„Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului de Boli infecțioase Cluj-Napoca a infirmat ieri, 12.03.2020, suspiciunea de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus) atât în cazul pacientei de 29 de ani care fusese internată la Secția Boli infecțioase, cât și în cazul pacientei de 62 de ani aflată la Secția Anestezie-Terapie Intensivă. Astfel, în cursul zilei de ieri, pacienta de 29 de ani a fost externată, iar pacienta de 62 de ani a fost transferată la Secția Boli infecțioase, prezentând un alt diagnostic din sfera bolilor infecțioase”, transmit reprezentanții SJUB.

Ieri însă, o altă tânără a fost transportată la spital cu izoleta.

Tot ieri, la Secția Boli infecțioase a fost internată o femeie de 26 de ani din județul Bistrița-Năsăud, care le-a declarat medicilor că s-a întors din Franța (regiunea Île-de-France) în data de 10.03.2020 și care prezenta febră, frisoane, dureri musculare, astenie, disfagie. Întrucât s-a încadrat în definiția de caz pentru suspiciunea de infecție cu Coronavirus, i-au fost recoltate probe biologice pentru testare la Spitalul de Boli infecțioase Cluj-Napoca. Starea pacientei este bună”, mai spun cei de la spital.

Menționăm că Franța nu face parte din zona roșie sau zona galbenă de carantinare/izolare pentru Coronavirus, însă Institutul Național de Sănătate Publică recomandă testarea pentru Covid-19 a tuturor persoanelor simptomatice, care se întorc în România din Franța, Spania sau alte zone din Germania decât cele aflate în zona galbenă de risc, state în care au călătorit ori s-au aflat în ultimele 14 zile.

„Avem 9 rezultate negative (trei recoltate de la persoane din carantină, trei de la persoane internate în spital, trei de la persoane aflte în izolare la domiciliu)”, anunță Prefectura Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: