17.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Amploarea dezastrului din Italia, surprins de o asistentă din BN: „Au luat tot ce se poate din clinicile veterinare”

O asistentă medicală din Bistrița-Năsăud, care lucrează din 2008 în Italia surprinde amploarea dezastrului și disperării din zona roșie: medicii au ajuns să ia tot ce se poate folosi din clinicile veterinare.

Betina Morar este din Bistrița-Năsăud și lucrează din 2008 ca asistent medical într-un centru de îngrijire a bătrânilor din regiune Veneto. Aceasta a povestit pentru Mediafax că medicii recurg la absolut orice soluție pentru a salva pacienții. S-a ajuns să se apeleze la echipamentele medicale din clinicile veterinare…

„Au fost luate absolut toate aspiratoarele, tot ce se poate folosi pentru intubare din clinicile veterinare rugându-ne ca bunul Dumnezeu să țină sănătoase acele persoane care ne pot intuba, pentru că, vedeți dumneavoastră, personalul sanitar este primul afectat”, a povestit Betina Morar.

Potrivit acesteia mulți bătrâni pe care îi îngrijește nu răspund la tratament, deși antibioticele administrate sunt de ultimă generație.

„Ei nu pot fi văzuți de rudele lor, mor singuri, iar noi suntem cele care le ținem mâna, rudele nu au posibilitatea de a-și lua rămas bun de la ei, este o durere imensă”, mai spune bistrițeanca.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.