19.4 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Un important producător bistrițean a pierdut aproape 300.000 de euro într-o lună!

Pandemia de Coronavirus lovește puternic în economie, marii producători începând deja să evalueze „pagubele”. Comelf Bistrița reclamă un șoc negativ de 285.000 de euro doar în luna martie a acestui an.

În primele 3 luni ale acestui an, Comelf Bistrița a realizat o cifră de afaceri de 34,54 milioane de lei, în scădere cu aproape 15% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Mai mult, compania reclamă un șoc negativ de aproximativ 285.000 de euro doar pentru luna martie. Acesta a fost adus de închiderea economiilor lumii, în contextul declarării pandemiei și de impactul stării de urgență din România.

„Impactul măsurilor impuse, în scopul limitării răspândirii virusului la nivelul UE și implicit a stării de urgență decretată în România precum și în alte state membre UE, s-a reflectat în situațiile financiare ale companiei aferente trimestrului I 2020 în sensul diminuării cifrei de afaceri a lunii martie 2020 cu 285.000 de euro, cu mențiunea că efectele situației generată de Covid-19 se vor reflecta mai adânc în situațiile financiare ale trimestrului II 2020. Principalele efecte vor fi: limitarea livrărilor către țările din zonele grav afectate, unde guvernele au recurs inclusiv la închiderea temporară a companiilor, diminuarea volumelor de comenzi viitoare generată de incertitudinea medicală și economică și restrângerea activității în anumite zone din companie”, se arată în raportul companiei pentru primul trimestru.

În același raport se mai menționează faptul că s-a recurs la suspendarea contractelor de muncă a unui număr de aproximativ 340 de angajați pentru diferite perioade de timp. Producătorul se așteaptă și la costuri suplimentare pentru asigurarea materialelor de protecție și igienă pentru angajații activi ai companiei.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: