18.2 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

Președintele Iohannis vrea prelungirea stării de alertă. Mai puține restricții, după 15 iunie

Se vor deschide mall-urile, piscinele exterioare, grădinițele și creșele private, după 15 iunie. De asemenea, se vor putea organiza evenimente private cu 20 de persoane în interior și 50 de persoane în exterior. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă, de președintele Iohannis. Șeful statului își dorește, însă, prelungirea stării de alertă.

Președintele Klaus Iohannis a făcut un aple la parlamentari să aprobe prelungirea stării de alertă, după 15 iunie – anunță Biziday.ro. Iohannis a anunțat, totodată că anumite restricții se vor reduce.

„Am încheiat o ședință de analiză cu premierul și mai mulți miniștrii și consilieri. Am luat în discuție epidemia, posibile măsuri de relaxare și evident necesitatea prelungirii stării de alertă. Unele restricții nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie. 

Se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și locuri de joacă. Se pot face evenimente private cu 20 de persoane dacă sunt în interior și 50 de persoane dacă vor avea loc în exterior”, a mai spus președintele Klaus Iohannis. 

Acesta a adăugat că pentru părinții care vor lucra și în vacanță, va fi posibilă redeschiderea afterschool-urilor, grădinițelor și creșelor private. 

Se vor redeschide sălile de fitness, dar cu respectarea unor norme de distanțare foarte stricte, impuse de Ministerul Sănătății.

Se redeschid piscinele exterioare

Va fi permisă și deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor sanitare speciale ce vor fi puse ulterior la dispoziție.

Președintele Iohannis a făcut precizări și în legătură cu măsurile de izolare la domiciliu, respectiv autoizolare. Acesta a mai declarat că se vor putea relua călătoriile în statele unde numărul îmbolnăvirilor – în ultimele 14 zile – este sub 5 cazuri la milionul de locuitori.

Deocamdată, aici nu se încadrează state precum Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia sau Olanda.

Președintele a subliniat și faptul că starea de alertă se impune prelungită – „având în vedere că nu avem scăderi semnificative a îmbolnăvirilor noi și că avem 150 de persoane la tratament intensiv”.

„Sigur vor fi mai puține restricții, dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument. Sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate aproape cu caracter permanent. Distanțarea, masca în interior, măsurile de igienă, evitarea aglomerărilor mari-toate trebuie să înțelegem că vor rămâne”, a mai punctat Iohannis.

Mai multe detalii referitoare la ce ne așteaptă după 15 iunie – AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.