12 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

UN voucher de 300 de lei – metoda Statului de a încuraja sportul de performanță

Autoritățile naționale doresc să încurajeze practicarea sportului de performanță. În acest sens, Ministerul Sportului a decis să ofere cadou UN voucher de 300 de lei de copil. Pentru achiziția de echipament sportiv.

România se află pe locul II în Europa în ceea ce privește obezitatea infantilă. În acest context, autoritățile statului au venit cu o metodă de a susține mișcarea.

Totuși, aceasta trebuie făcută într-un cadru organizat.

Astfel, Ministerul Sportului și Tineretului a anunțat că s-a găsit o modalitate de a susține copiii care aleg să facă sport de performanță. Se vor aloca vouchere pentru achiziționarea echipamentelor sportive.

Copiii care se înscriu la cluburile sportive pentru a face performanță vor primi vouchere de 300 lei per copil pentru cheltuielile pentru echipament. Vor fi 100.000 de beneficiari, iar bugetul total este de 30.000.000 de lei. Programul va începe în toamnă. Vrem să-i îndreptăm pe cei ce practică sport într-un cadru organizat” a declarat ministrul educației într-o conferință, la începutul săptămânii.

În acest sens, se vor construi mai multe locuri unde se va puteq practica sportul organizat. Iar Statul promite susținerea chiar și a cluburilor private.

Vom construi 12 complexuri sportive, 8 bazine olimpice, 5 săli polivalente, cu o capacitate între 5.000 și 16.000 de locuri, 5 patinoare artificiale, 250 săli de sport și 400 de baze sportive. Vom acorda sprijin cluburilor sportive private și de stat, chiar și federațiilor. Vor fi granturi de maximum 200.000 de euro. Suma totală e de 180 milioane de euro, din fonduri europene. Vorbim de investiții în terenuri de antrenament, centre de recuperare medicală, noi tehnologii. Din estimări, numărul beneficiarilor va fi de 1.500 de structuri sportive” a declarat  Ionuț Stroe.

Mai multe informații despre situația sportului în România puteți citi AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: