19.7 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Cazuri de pestă porcină africană în Sângeorz-Băi!

În trei exploatații din Sângeorz-Băi a fost confirmată prezența pestei porcine africane la porci domestici. Autoritățile au impus măsuri restrictive, iar cei afectați vor fi despăgubiți.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) după ce în trei exploatații din Sângeorz-Băi a fost confirmată prezența pestei porcine africane la porci domestici.

În ședința CLCB din 27 noiembrie 2020 a fost aprobat „Planul de măsuri pentru controlul și combaterea pestei porcine africane la porcii domestici de pe raza județului Bistrița-Năsăud”.

Printre măsurile prevăzute de planul adoptat, se numără stabilirea unor restricții cu privire la mișcarea animalelor, instituirea filtrelor rutiere de control la intrarea și ieșirea din zona de protecţie, constituirea unor echipe pentru combaterea bolii, dar și despăgubirea crescătorilor afectați de pesta porcină africană.

Autoritățile fac apel la populație să nu cumpere porci fără documenente sanitare veterinare care să ateste starea de sănătate și nici carne de porc din locuri neautorizate. De asemenea, consumatorii sunt sfătuiți să nu consuma carne și produse din carne de porc neexaminate sanitar veterinar.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: