21.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

OFICIAL: Bistrița-Năsăud, codaș la vaccinare! CUM arată cifrele și cine a avut prioritate la noi în județ:

Conform datelor Institutului Național de Sănătate Publică, județul nostru se clasează pe ultimele locuri, în ceea ce privește numărul de doze de vaccin administrate de la începutul campaniei. Acest lucru e valabil și per total, și per categorii de persoane vaccinate. Singura „bulină roșie” în ceea ce privește vaccinarea la noi în județ e că au fost vaccinați, cu prioritate, vârstnicii și bolnavii cronici.

Libertatea.ro a întocmit o statistică privind vaccinarea populației, pe județe. Astfel, a cerut celor de la Institutul Național de Sănătate Publică date privind bolnavi cronici, persoane peste 65 de ani, centre rezidențiale și lucrători în domenii esențiale.

Conform datelor obținute, la nivel național, în perioada 18 – 28 ianuarie, au fost vaccinați, în etapa a II-a:

  • Bolnavi cronici: 68.318 oameni vaccinați
  • Persoane peste 65 de ani: 131.852
  • Lucrători din domeniile esențiale: 70.677
  • Persoane din centre rezidențiale: 21.502

Bistrița Năsăud, în TOP 5 – de la coadă

Luat per total sau pe fiecare categorie în parte, județul nostru se clasează în ultimele 5 locuri, privind numărul de persoane vaccinate:

Conform Libertatea.ro, până la această oră, în județul nostru s-au vaccinat 1.321 vârstnici, 645 bolnavi cronici, 221 personal esențial. Mai mult, județul nostru primește „bulina roșie” la persoane prioritizate, vaccinând pe cei cronici și peste 65 de ani, în „defavoarea” celor din domeniile esențiale.

Maramureșul vaccinase mai mulți bolnavi cronici până la 28 ianuarie decât vaccinase județul vecin, Bistrița-Năsăud, la toate cele 4 categorii enunțate mai sus (2.223)” – mai scriu colegii de la Libertatea.ro

Tabelele cu situația pe fiecare județ în parte și o analiză amplă pe acest subiect, găsiți în articolul de mai jos:

Vaccinarea pe județe: cine a imunizat mai mulți lucrători esențiali decât bolnavi? Ilfovul are 3.000 de esențiali și 1.300 de suferinzi cronici!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: