16.5 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

100 de români blocați în Mexic, într-o destinație turistică exclusivistă. MAE recomandă evitarea călătoriilor în această țară

Sute de turiști români au fos blocați de autoritățile mexicane, pe aeroportul din Cancun. Aceștia ar fi fost ținuți în condiții improprii, fără apă și hrană și susțin că li s-ar fi confiscat documentele și telefoanele. MAE a emis o atenționare de călătorie.

Potrivit Digi24, românii sunt blocați în Mexic de 3 zile, autoritățile luându-le telefoanele și actele imediat ce au ajuns în țară. Ministerul de Externe spune că autoritățile mexicane au invocat motive de securitate pentru interzicerea accesului în țara lor, însă fără a da detalii și explicații clare.

Turiștii au spus pentru Digi24 că li s-a spus că toți pasagerii din România vor fi deportați de urgență cu următoarele zboruri către România. Aceștia erau triați de turiștii de alte naționalități imediat ce avioanele aterizau pe aeroport.

O turistă româncă întoarsă în România cu soțul și cei trei copii spune că li s-au luat telefoanele și pașapoartele și au fost băgați într-o cameră unde au fost sechestrați. Acestora nu li s-a permis nici să ia apă și mâncare pentru cei trei copii minori. Familia a plătit 9.000 de euro pentru această vacanță, de care nu s-a mai bucurat.

Astăzi, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a acuzat atitudinea autorităților mexicane și a precizat că s-au făcut demersuri pentru ca cei 114 care se mai află blocați în Mexic să se poată întoarce acasă. Alte 102 persoane au reușit să se întoarcă deja în șară.

Cu ajutorul Ambasadei Române și a consulilor din Mexic a fost asigurată hrană și apă pentru cetățenii blocați pe aeroport. Totodată, MAE a emis o atenționare de călătorie, recomandându-le românilor să evite Mexicul.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: