22 C
Bistrița
miercuri, mai 1, 2024

FOTO: O floare rară, protejată de lege, pe meleaguri sîngeorzene

O plimbare prin natură a dus la descoperirea unei flori rare, protejate de lege. ”Acum trei ani era singură, iar acum văd că s-a înmulțit” a transmis un pasionat de drumeții.

Județul nostru încă are zone verzi, protejate de lege care oferă spectacole de faună sau floră INEDITE.

O plimbare pe meleaguri sângeorzene, a unui pasionat de drumeții, a dus la o descoperire…colorată.

O floare rară, protejată de lege, dacă a fost lăsată ”în pace”,  s-a înmulțit. Astfel, a oferit un spectacol inedit celor ce au trecut prin zonă.

Sunt un alpinist și un iubitor al naturii. Aceasta este povestea mea despre descoperirea orhideei sălbatice în județul nostru.

Orhideea salbatică, o plantă foarte rară și protejată prin lege, prezentă pe meleagurile Sângeorzenilor. Puțini sunt cei norocoși să o întâlnească în natură și, probabil, cei care o întâlnesc, nu o recunosc.

Am regăsit-o acum, după 3 ani. Iar anul acesta am avut onoarea să o revad exact în același loc. Prima dată când am văzut-o era singură. Dar acum se pare că familia s-a înmultit și sunt circa 7-9 fire, toate identice, în același loc, cu o distanță  de 1-2 metri între ele” ne-a transmis Emanuel Mutu.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Este vorba de Orchis maculata var. fuchsii sau Dactylorhiza fuchsii – Mâna Maicii Domnului. Descrierea o găsiți în Flora RSR, vol. XII, 1972, pp. 693-698

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: