22.1 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Becleanul va avea un centru de zi pentru tinerii adulți cu dizabilități

La Beclean vor fi construite trei locuințe protejate și un centru de zi, în valoare de peste 5 milioane de lei. Tinerii cu dizabilități vor putea desfășura toate activitățile specifice de recuperare medicală recomandate de specialiști.

Construirea a 3 locuințe protejate și reconversia unui spațiu în centru de zi, în Beclean, este unul dintre proiectele care au reținut atenția consilierilor județeni la ultima ședință. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va aloca suma de 2.907.417 lei pentru finalizarea investiției.

Centrul va deservi un număr de 30 de tineri cu dizabilități. În cadrul centrului se vor desfășura activități de recuperare medicală pe parcursul zilei, în program normal de lucru.

Proiectul vizează înființarea a trei locuințe maxim protejate pentru tinerii adulți cu dizabilități. Grupul țintă îl constituie 30 de tineri adulți cu dizabilități. Aceștia urmează să fie transferați de la actualul Centru de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Tineri Adulți cu Handicap. Pe parcursul zilei, în program normal, tinerii vor urma activități de ergoterapie, masaj, consiliere psihologică ori kinetoterapie, în funcție de recomandările medicilor specialiști”, ne-a declarat Delia Rus, manager DGASPC Bistrița-Năsăud.

Centrul de zi pentru tinerii cu dizabilități este o completare a  infrastructurii pentru facilitarea accesului tinerilor cu dizabilități la servicii sociale.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat săptămâna aceasta un împrumut de aproape 100 de milioane de lei pentru a finaliza investițiile începute deja.

Printre ele se află și acest centru de zi, spre care va fi direcționată suma de 2.907.417 lei. Centrul va funcționa în cartierul Podirei, în apropierea caselor de tip familial destinate orfanilor.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: