18.9 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

A plouat cu amenzi, în acest weekend: Nepurtarea măștii, nerespectarea carantinei, fumat în loc public

Jandarmii au aplicat zeci de sancțiuni în acest weekend. Unii nu purtau mască, deși este obligatoriu inclusiv pe stradă. Alții nu au stat în carantină sau au fumat în locuri publice unde e interzis.

De vineri, în municipiu au fost o serie de noi măsuri ce trebuiau respectate. Motivul? Rata incidenței cazurilor COVID, peste 6/1.000 de locuitori.

Așa că oamenii legii au verificat mai multe aspecte:

  • respectarea carantinei
  • respectarea măsurilor de protecție individuală
  • respectarea legislației privind interzicerea fumatului în localurile publice
  • respectarea măsurilor privind libera circulație

Jandarmii au aplicat un număr de 75 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.050 de lei. 41 de sancțiuni (32 avertismente scrise și 9 amenzi în valoare de 4.500 lei) au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală, iar 19 sancțiuni (16 avertismente scrise și trei amenzi în valoare de 1.750 lei) au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de liberă circulație”, transmit reprezentanții IJJ BN.

Un agent economic a fost sancționat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurii interzicerii fumatului în incinta terasei închise. Pentru fumat în spațiul public închis au mai fost aplicate 3 avertismente scrise.

Un bărbat care ar fi trebuit să se afle la domiciliu în carantină ca urmare a sosirii din străinătate a fost surprins la acest sfârșit de săptămână pe raza municipiului Bistrița. Ca urmare, acesta a fost sancționat cu 1.000 de lei amendă, pentru nerespectarea măsurii carantinării”, au mai transmis jandarmii bistrițeni.

Totodată au mai fost aplicate sancțiuni pentru:

  • fumat într-un loc de joacă pentru copii
  • tulburarea liniștii publice
  • consum de băuturi alcoolice în spațiu public neamenajat
  • cerșetorie.

La acțiuni au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Regele Ferdinand I” din Târgu-Mureș.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: