7.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Un bărbat cu probleme psihice, acuzat de furt și distrugere, după ce-a făcut praf o Dacie electrică în curtea Rombat

Un bărbat este cercetat de polițiști, după ce în 23 decembrie ar fi încercat să fure o mașină dintr-o reprezentanță auto, după care a luat o Dacie electrică din curtea Rombat și a condus-o în incinta unității de producție, acroșând peretele unui depozit și poarta fabricii.

Incidentul s-a petrecut în 23 decembrie, chiar înainte de Crăciun. Apropiații spun că bărbatul, în urma unui șoc emoțional, și-a pierdut discernământul. Acesta are probleme de natură psihică de ani de zile, pe care le trata.

Fără să își dea seama ce face, bărbatul a mers la o reprezentanță auto și a vrut să cumpere o mașină. Înainte ca angajații să finalizeze documentele, acesta a plecat din curte cu mașina.

A fost imediat găsit, iar reprezentanții societății au decis să nu depună plângere împotriva sa, înțelegând situația, iar polițiștii l-au lăsat să plece după audieri.

De acolo însă, barbatul a mers la fabrica Rombat, unde a intrat în curte și s-a urcat la volanul unei Dacii electrice, pe care a condus-o în incintă. A lovit un perete al clădirii și a intrat cu mașina în porțile fabricii.

„În după-masa de 23 decembrie a fost sesizat prin 112 faptul că un bărbat a pătruns în incinta unei societăți comerciale cu sediul în Bistrița, a sustras un autoturism pe care l-a condus în interiorul curții și a acroșat poarta și peretele unui depozit, producând avarii la autovehicul”, precizează  reprezentanții IPJ BN.

Bărbatul, cercetat pentru furt calificat și distrugere

Ulterior, bărbatul a fost internat în Secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, unde a și rămas. Acum, acesta este cercetat pentru furt calificat și distrugere.

Bărbatul nu are cazier, are studii superioare, fiind absolvent a trei facultăți prestigioase și este, de meserie, profesor.

„Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, fiind formulată și aprobată de către instanță propunere de luare a măsurii de siguranță a internării medicale într-o unitate sanitară de specialitate. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat și distrugere”, mai spun reprezentanții IPJ BN.

Familia bărbatului spune că cei de la Rombat sunt dispuși să își retragă plângerea, în condițiile în care s-a angajat să plătească daunele produse.

Îngrijorarea familiei este însă alta. Direcția de Sănătate Publica Bistrița-Năsăud ar fi dispus, contrar indicațiilor medicilor care au avut în ultimele zile în grijă cazul, mutarea de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, la câteva sute de km distanță, la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Ștei (Bihor), unde sunt tratate cazuri mult mai grave, ceea ce nu ar fi cazul acestui bolnav.

„Acest tânăr este bolnav în prezent, nu contestă nimeni, trebuie obligatoriu să stea internat și să se facă bine”, spune și tatăl bărbatului, care, pe de altă parte, este îngrijorat și nu înțelege de ce acesta este trimis tocmai în Bihor, la o instituție unde ajung cazurile foarte grave.

Judecătoria Bistrița a dispus internarea provizorie la Psihiatrie

Contactată telefonic, Anca Andrițoiu, directoarea DSP, spune că în Bistrița-Năsăud nu există unități medicale psihiatrice de maxima siguranță, iar județul nostru este arondat la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Ștei, din Bihor.

Transferurile acolo se fac fie la solicitarea medicilor de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență, fie în urma unei decizii a instanței, care dispune internarea într-o unitate de specialitate de maximă siguranță.

În acest caz Judecătoria Bistrița a dispus măsura de siguranță a internării medicale provizorii, într-o unitate de specialitate, până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol pentru societate.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: