7.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

BISTRIȚA: Târgul breslelor moderne, din 7 octombrie, în Piața Centrală și pe pietonal!

Târgul breselor moderne „Produs în Bistrița-Năsăud” are loc și în acest an, la Bistrița, între 7 și 9 octombrie. 

Târgul breslelor moderne debutează vineri, 7 octombrie, la ora 12.00 și se încheie în 9 octombrie. Tarabele cu bunătăți sunt de găsit în Piața Centrală și pe Pietonalalul Liviu Rebreanu.

Este ocazia perfectă să cumpărați – direct de la producători și meșteșugari – cele mai bune produse locale naturale, realizate după metode, procedee sau rețete tradiționale. 

Va fi o ediție festivă, cu decoruri specifice de sezon, promit organizatorii. Aceștia sunt Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Primăriei Bistrița. 

Târgul Breslelor Moderne în acest an este numit sugestiv „Pactul verde – Moștenirea lăsată urmașilor”.

De mâine, în Piața Centrală și pe Pietonalul Liviu Rebreanu, aveți la dispoziție o mulțime de standuri cu produse variate. De la legume și fructe, la specialități din carne și pește, brânzeturi tradiționale, produse de panificație, patiserie sau conserve din fructe și legume.

Nu vor lipsi produsele apicole, vinuri din arealul viticol Lechința, bere artizanală și produse meșteșugărești.

Va fi expusă inclusiv oferta educațională a celor două licee cu specific agricol din județul nostru: Liceul Tehnologic Agricol Bistrița și Liceul Tehnologic Agricol Beclean. Acestea vor prezenta celor interesați rezultate concrete ale procesului educațional.

Un element inedit al Târgului: Lansarea proiectului „Adoptă un producător

Proiectul este realizat de Centrul de voluntariat European al EUROPE DIRECT Bistrița-Năsăud, împreună cu Rotary Club Bistrița Nosa, în contextul temei lunii octombrie „Dezvoltarea economiei locale”, stabilită la nivelul Rotary International. 

Va fi ocazia perfectă de a transfera cunoștințele în antreprenoriat, competențele digitale, creativitatea și entuziasmul unor membri / tineri voluntari – către producători sau artizani locali care doresc să participe la acest proiect.

Începând din 2017, în 10 octombrie se celebrează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. Evenimentul își propune încurajeze producţia agro-alimentară naţională și produsele autohtone de calitate. Totodată, se propune îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse locale tradiţionale.

Ediția din acest an a Zilei Produselor Agroalimentare stă sub mottotul „Bun pentru tine! Bun pentru fiecare!”

Pentru a marca evenimentul, Asociația Produs în „Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud promovează câteva teme cheie:

  • Promovarea consumului de produse locale,
  • Dezvoltarea micilor afaceri, în special în domeniul agro-alimentar sau meșteșugăresc
  • Strategia „Din fermă în fruculiță”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: