8.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Pulovărul de damă – stil, inspirație, confort

Cuvântul în sine, pulover, derivă din engleză „pull over”, însemnând obiectul vestimentar care îmbracă bustul, de obicei peste cămașă și se trage peste cap.

Perioada comunistă a noastră, românilor, ne-a dat foarte puține alternative. Puloverele de damă (chiar și cele de bărbați) erau foarte limitate ca modele, precum și cantitativ. Puține culori, puține modele, puține bucăți – era dictonul comunist al vremurilor. Femeile îmbrăcau toate aceleași modele și se pare că pe atunci nu era o problemă. Mohairul era vedeta timpurilor și nu multe femei își puteau permite un astfel de pulover. De cele mai multe ori puloverul de mohair era confecționat acasă, prin tehnica împletirii. În rest, în funcție de statutul social, de locul de muncă și de posibilitățile financiare, femeile perioadei comuniste purtau puloverele după moda vremii.

Anii post revoluționari ne-au adus o varietate a vestimentației pe care nu o mai văzusem niciodată până atunci. De la cele câteva modele și culori până la infinitatea varietății de astăzi a fost doar un pas. Ne-am trezit, deodată, că avem de ales din atât de multe materiale, modele, culori, deja și noi eram de cealaltă baricadă a modei.

Dacă ne uităm acum pe Fashion Days înțelegem pe deplin termenul de varietate și diversitate în moda feminină și nu numai.

Ochii ne sunt încântați de produsele încântătoare și avem tendința de a da click pe butonul „comandă” mai mult decât ne planificasem inițial. Dar și acest lucru este de înțeles, căci e foarte adevărat ce se spune: o femeie nu are niciodată prea multe haine. Stă, probabil, în ADN-ul nostru, să avem o variație infinită de piese vestimentare și accesorii.

Un pulover deosebit, din colectia de pulovere pentru dama va fi asortat cu o pereche de botine, pe care le găsim tot pe site-ul Fashion Days, și la secțiunea încălțăminte. Și la această secțiune ne bucurăm de aceeași diversitate de materiale și modele ca atunci când am căutat puloverul potrivit.

Dacă încercăm să definim puloverul perfect trebuie să ne gândim în primul rând unde îl vom purta. Un pulover nu înseamnă doar acea piesă vestimentară foarte groasă, care ne protejează de frig și care de cele mai multe ori are și un guler generos, potrivit pentru temperaturile foarte scăzute. Puloverul de damă este mult mai mult, de multe ori o piesă de rezistență în vestimentație, o declarație a eleganței feminine.

Un pulover mai subțire poate fi purtat la birou, asortat cu o pereche de pantaloni în stilul office, cu o cămașă sub el sau fără. De asemenea, un pulover elegant, dintr-un material subțire, poate fi o piesă de rezistență pentru o cină la restaurant sau pentru o seară la teatru.

Asortarea stilului de pulover cu restul vestimentației, cu locul unde mergem, cu activitatea, este o treabă serioasă pentru o femeie, dar diversitatea modelelor existente pe piață îi vine mereu în ajutor și rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Un lucru nu pricep, de ce tate cobfectiile sunt fabricate scurte in talie si aproape toate, cu maneci de cimpanzeu, mai lungi decat talia, cu cel putin o palma … ? Maaa, dupa ce dr.acu de persoane sunt facute croiurile, dupa extraterestri, sau dupa cine anume ? Maaa… NU SUNTEM CMPANZEI … !

  2. Bine că au toți directorii de deconcentrate din județi mașină cu șofer sub fund. De obicei șoferi lingăi semianalfabeți . Copii nu sunt importanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: