16.5 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

„Parada” mirilor din anii 1900, într-o expoziție inedită la Muzeul Grăniceresc Năsăud

Zeci de fotografii cu miri care și-au unit destinele în prima parte a secolului XX sunt expuse la Năsăud. Muzeul Grăniceresc găzduiește expoziția inedită în care pot fi admirate fotografii făcute de Ștefan Tatay și Iuliu Nagy.

Muzeul Grăniceresc Năsăud se poate lăuda cu o colecție de mii de fotografii din prima parte a secolului XX. Acestea au fost realizate de fotograful Ștefan Tatay și surprinde momente inedite din viața țăranului din Țara Năsăudului.

Fotografiile lui Ștefan Tatay, alături de cele realizate de Iuliu Nagy, sunt expuse publicului.

Inedita expoziție a fost ianugurată alaltăieri. „Expoziția găzduită de Muzeul Grăniceresc Năsăudean se intitulează „Mirii Năsăudului din prima jumătate a sec. XX în fotografiile lui Ştefan Tatay şi Iuliu Nagy”.

Cu această ocazie sunt valorificate o parte din fotografiile şi vechile clişee fotografice pe plăci de sticlă, păstrate în patrimoniul muzeal.

Aparţinând unor categorii sociale şi profesionale variate şi imortalizate într-unul din momentele cele mai importante ale vieţii lor, personajele înfăţişate în imagini impresionează printr-o remarcabilă expresivitate. Ea este îmbogăţită cu aura de mister specifică unor vremuri demult apuse”, a transmis managerul Complexului Muzeasl Bistrița Năsăud, Alexandru Gavrilaș.

De scanare şi prelucrarea pieselor originale s-a ocupat Dumitru Rotari, fotograf profesionist în cadrul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud.

Expoziția este deschisă publicului până în 18 decembrie 2022.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: