8.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Dr. Tiberiu Tudor șeful UPU-SMURD: „Mâncați și beți, dar cumpătat. Gustați, nu beți toată sticla!”

Pentru bistrițeni urmează una dintre cele mai așteptate perioade din an. Pentru personalul Spitalului Județean de Urgență, însă urmează una dintre cele mai aglomerate perioade, asta pentru că nu puțini sunt cei care exagerează cu mâncarea și băutura, ajungând să își petreacă parte din Crăciun pe un pat de spital.Ce sfaturi are pentru bistrițeni dr. Tiberiu Tudor, șeful UPU SMURD:

Spitalul Județean de Urgență s-a pregătit pentru o „avalanșă” de prezentări la Unitatea de Primiri Urgențe. După  o perioadă intensă de post, bistrițenii încep să consume cantități însemnate de mâncare și băutură, iar asta îi trimite adesea la spital.

„Mâncați și beți, dar cumpătat. Gustați, nu beți toată sticla. Cei care țin post și încep dintr-o dată să mănânce sunt la risc de pancreatită sau de tulburări digestive și sunt mai afectați decât cei care au făcut această pauză. Cei care au ținut post chiar ar trebui să își reia alimentația cu grăsimi în doze mici și cumpătat”, recomandă dr. Tiberiu Tudor, șeful UPU-SMURD, prezent la Medicină pe Limba Ta.

Acesta a mai spus că în zilele în care se observă o creștere a numărului de prezentări la Unitatea de Primiri Urgențe a încercat să suplimenteze personalul.

Emisiunea la care a fost prezent dr. Tiberiu Tudor o puteți urmări mai jos:


 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Da, bune sfaturi….
    Din pacate, mâine seara daca ne ataca rusii vom fi o tara ocupata în mai putin de 24 de ore deoarece peste trei sferturi din adulti vor fi ghiftuiti si ranga de la atâta mâncare si bautura turnata în ei.
    Iar luni dimineata vor fi cozi de ambulante la sectiile de urgenta pentru aia carora le-a crapat matul sau tensiunea arteriala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: