17.4 C
Bistrița
vineri, septembrie 12, 2025

Șeful DSVSA: Până în momentul de față, nu s-a izolat un germen patogen care să ducă la o toxiinfecție alimentară în cazul Restaurantului Nossa

Ioan Bogolin, șeful DSVSA Bistrița-Năsăud, a declarat, în cadrul unei ședințe a Colegiului Prefectural, că rezultatele finale pentru probele prelevate din mâncarea furnizată de Restaurantul Nossa copiilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” vor fi gata astăzi. Însă, până în prezent, nu s-a izolat niciun germen patogen care să ducă la o toxiinfecție alimentară.

Marți, părinții unor elevi de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” au sesizat reporterii Bistrițeanul.ro și autoritățile cu privire la faptul că mai mulți copii au ajuns la UPU Bistrița.

Aceștia acuzau că problemele gastro-intestinale ale copiilor lor sunt din cauza mâncării servite la prânz, de restaurantul care se ocupa de catering.

În urma controalelor efectuate de autorități, activitatea restaurantului a fost suspendată până la remedierea situației, au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei și au fost retrase produse neconforme.

Astăzi, în cadrul unei ședințe a Colegiului Prefectural, șeful DSVSA BN, Ioan Bogolin, a declarat că „buletinul final va fi gata în cursul zilei de azi. Până în momentul de față, nu s-a izolat niciun germen patogen care ar putea duce la o toxiinfecție alimentară„.

La rândul său, dr. Anca Andrițoiu, șefa DSP BN, a precizat că elevii care s-au prezentat la UPU au avut simptome diferite, însă niciunul nu a fost diagnosticat cu toxiinfecție alimentară.

Restaurantul Nossa a furnizat mâncare în regim catering unui număr de circa 400 de persoane (elevi și cadre didactice), din 15 clase, de la două școli bistrițene – Școala Gimnazială „Avram Iancu” și Școala Gimnazială nr.1.

Sursă Foto @ Facebook Nossa Bistrita

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE TE PREMIAZĂ!

Caravana Škoda 2025 vine cu premii spectaculoase! Două zile de test drive-uri cu cele mai îndrăgite modele Škoda, noutăți din lumea auto și o TOMBOLĂ cu premii WOW îi așteaptă pe bistrițeni la Caravana Škoda 2025.

Iubești fructele de mare?! Musai să ajungi la ALMARS, restaurantul unde gătește chef Ștefan Șimon – bucătar școlit în restaurante cu stele Michelin

Fostul Restaurant Lacto-Vegetarian de pe strada C.R. Vivu din Bistrița, un loc care și-a câștigat reputația...

STEWO Năsăud angajează facturist și Controlor Calitate, Grand Hotel COROANA caută ospătar(ă)

Grand Hotel COROANA angajează ospătar(ă), iar STEWO Năsăud caută facturist Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la BCVO Logistics, unde este nevoie de planificatori transport, dar și la Sergiana, IPROEB, GB Instaplan, Polimed, TeraSteel.  Oferta completă, mai jos: