10.6 C
Bistrița
duminică, mai 19, 2024

BISTRIȚA-NĂSĂUD – LOCURI DE POVESTE: Piatra Cușmei

Situată pe teritoriul administrativ al comunei Livezile, Piatra Cușmei este o rezervație naturală de tip botanic și ocupă o suprafață de 3 hectare. Aici pot fi întâlnite mai multe rarități floristice, dintre care unele protejate prin lege.

Aflată în partea nord-vestică a Munților Călimani, pe teritoriul administrativ al comunei Livezile și în nord-estul satului Cușma, Piatra Cușmei a fost declarată arie protejată în 12 aprilie 2000 și are o suprafață de 3 hectare.

Aria naturală este inclusă în situl de importanță comunitară – Cușma și reprezintă un masiv stâncos, asemănător unei căciuli (cuşmă) uriaşe, acoperit parțial cu pădure de molid și înconjurat de multe rarități floristice.

Printre acestea se numără cupa-vacii, unghia-păsării, urechea-iepurelui, piciorul-cocoșului, buruiana de junghiuri, gălbenușă, fratele-priboiului, mălaiul cucului, crețușcă sau darie.

În vecinătatea rezervației naturale se află și alte obiective ce merită vizitate, cum ar fi biserica evanghelică din Livezile, construcție secolul al XVI-lea (monument istoric), rezervația naturală Comarnic sau biserica ortodoxă din Livezile (fostă greco-catolică) construită în anul 1939.

Sursă wikipedia.org, justete.ro
Sursă foto justete.ro

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...

Se fac angajări la Stewo Plastic Năsăud, Fan Courier, Hotel Coroana și Crama Veche

Stewo Plastic Năsăud are nevoie de un asistent producție, Fan Courier caută curieri serioși în Bistrița! Crama Veche angajează administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud.

Când este cel mai bine să îți programezi vizita la service? Oricând. De oriunde. La orice oră

Materom Automotive îți oferă posibilitatea programării online a mașinii tale Mercedes-Benz, ca vizitator sau prin logare în contul tău Mercedes Me.