15.4 C
Bistrița
duminică, mai 19, 2024

Barajul Colibița, luat la verificat de Apele Române. Ce s-a găsit:

Cei de la Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa efectuează o serie de verificări la barajul Colibița. În momentul actual, coeficientul de umplere a lacului este de 87%, calculat față de nivelul normal de retenție.

Colegii noștri de la barajul Colibița adaptează măsurile de exploatare a construcției hidrotehnice la condițiile de iarnă.

Aceste măsuri fac parte din Programul de lucru pentru timp friguros și constau în verificarea instalațiilor, a echipamentelor hidromecanice, precum și asigurarea căilor de acces necesare pentru funcționarea lucrărilor hidrotehnice”, se explică pe pagina de Facebook Apele Române Someș-Tisa.

Exploatarea barajului Colibița se realizează în condiții de siguranță, iar toți parametrii se încadrează în limitele normale de funcționare.

Starea tehnică și funcțională a lucrării este monitorizată permanent atât prin personal specializat, cât și prin intermediul echipamentelor.

Acumularea Colibiţa are o importanţă deosebită pentru localităţile riverane, printre funcțiunile principale fiind asigurarea alimentării cu apă a localităţilor din aval, inclusiv a municipiului Bistriţa”, mai precizează sursa citată.

În momentul actual, coeficientul de umplere a lacului este de 87%, calculat față de nivelul normal de retenție.

Totodată, sunt esențiale funcțiile de apărare a populației și a obiectivelor socio-economice în caz de inundaţii, producerea de energie electrică și aceea de agrement”, mai informează Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...

Se fac angajări la Stewo Plastic Năsăud, Fan Courier, Hotel Coroana și Crama Veche

Stewo Plastic Năsăud are nevoie de un asistent producție, Fan Courier caută curieri serioși în Bistrița! Crama Veche angajează administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud.

Când este cel mai bine să îți programezi vizita la service? Oricând. De oriunde. La orice oră

Materom Automotive îți oferă posibilitatea programării online a mașinii tale Mercedes-Benz, ca vizitator sau prin logare în contul tău Mercedes Me.