15.4 C
Bistrița
duminică, mai 19, 2024

Daniel Suciu: 19 școli din Bistrița-Năsăud, incluse în programul național „Masă sănătoasă”

1223 de școli din România au fost incluse în programul național „Masă sănătoasă”, în 2024. Între acestea, se află și 19 școli din Bistrița-Năsăud, a anunțat deputatul Daniel Suciu.

Deputatul Daniel Suciu a transmis o veste bună școlilor din Bistrița-Năsăud: „Școli din Bistrița, Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi, Matei, Tiha Bârgăului, Braniștea, Josenii Bârgăului, Parva, Târlișua, Nimigea, Dumitra, Livezile, Leșu și Sânmihai vor primi bani pentru masă sănătoasă!

Suma repartizată este de 1.019.223 mii lei, potrivit notei de fundamentare publicate de Edupedu.ro. Tot aici sunt trecute și criteriile pentru includerea unităților de învățământ în Programul național „Masă sănătoasă” (PNMS) în 2024.

Criteriile de selecție generale includ aspecte precum

  • ponderea crescută a elevilor din categorii defavorizate,
  • participarea școlară și calitatea educației, analizate pe baza unor subcriterii: participarea școlară, raportată la anul școlar anterior celui în care se face selecția și calitatea educației apreciată prin rezultatele școlare obținute de preșcolari/elevi și prin procentul crescut de cadre didactice necalificate din numărul total de cadre didactice, raportat la anul școlar în curs;
  • dispunerea geografică izolată a unității de învățământ greu accesibile din cauza condițiilor de mediu
  • nivelul de marginalizare socioeconomică a localității,
  • numărul crescut de burse sociale în unitatea de învățământ

Mai multe detalii – AICI

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...

Se fac angajări la Stewo Plastic Năsăud, Fan Courier, Hotel Coroana și Crama Veche

Stewo Plastic Năsăud are nevoie de un asistent producție, Fan Courier caută curieri serioși în Bistrița! Crama Veche angajează administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud.

Când este cel mai bine să îți programezi vizita la service? Oricând. De oriunde. La orice oră

Materom Automotive îți oferă posibilitatea programării online a mașinii tale Mercedes-Benz, ca vizitator sau prin logare în contul tău Mercedes Me.