22 C
Bistrița
marți, iulie 1, 2025

FOTO – Delicii în bucătăria școlii: Chef Nina Rus i-a învățat pe elevii de la Liceul de Servicii să prepare un păstrăv inedit

Elevii Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița au avut ocazia să învețe astăzi, pas cu pas, de la Chef Nina Rus, cum să-i răsfețe pe cei dragi cu un preparat WOW: păstrăv cu piure de păstârnac, mascarpone, vanilie și lime și sos de citrice cu capere.

Astăzi învățăm să filetăm un păstrăv, după care vrem să învățăm două tehnici de gătire. O tehnică foarte veche – poșarea, care este foarte delicată deoarece nu se face la 100 -120 de grade, la fierbere, se face la foc foarte lent, adică la 78-80 de grade maxim. Nu trebuie să clocotească apa. Este cea mai sănătoasă tehnică de gătire.

Vreau să-i învăț și blanșarea, acea tehnică rapidă de scufundare a ingredientelor în apă, unde nu stau foarte mult. Acele produse rămân crocante. Vreau ca ei să știe diferențele dintre aceste două tehnici”, a explicat Chef Nina Rus pentru Bistrițeanul.ro.

Elevii au aflat de la aceasta și rețetele unor adevărate delicii, inclusiv a sosului cu care Nina Rus a câștigat medalia de aur în Coreea.

O să facem o farfurie cu păstrăv, un piure de păstârnac, mascarpone, vanilie și puțin lime și un sos de citrice cu capere. Tot ce am hotărât să facem astăzi pot să facă ei acasă, să-și surprindă părinții, bunicii, prietenii. 

Sosul este demențial, cu acest sos am luat eu medalie de aur în Coreea. Este rețeta mea proprie și vreau să o facem astăzi cu elevii, s-o învețe și ei. Le-am promis elevilor că dacă vin la noi la păstrăvărie o să îi învăț și rețeta pentru salata noastră de icre„, a mai completat.

Chef Nina Rus i-a felicitat pe elevi pentru felul în care au filetat peștele, ținând cont că a fost pentru prima dată când au făcut acest lucru.

Am filetat un singur păstrăv în fața lor și au prins din prima. Foarte frumos, sunt foarte mândră de voi”, a mai spus aceasta.

Directoarea Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița, Codruța Drăgan, a precizat că astfel de activități la care sunt invitați chefi au loc săptămânal pentru ca elevii să învețe cât mai multe lucruri de la ei și să prindă drag de această meserie.


ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Amicii Building, Eurocompozite, Iproeb, Carmangerie Timoce: NOI locuri de muncă în Bistrița

Amicii Building angajează Project Manager Junior și Project Manager Senior, iar Grill & Carmangeria Timoce caută două vânzătoare pentru zona Lamă. Eurocompozite recrutează lăcătuș mecanic. NOI locuri de muncă sunt disponibile la IPROEB, Clinica Sanovil, Fan Courier și Restaurant ARENA by Casa EMA.

Mașina ta e pregătită de vacanță? Profită de verificarea auto de sezon oferită de MATEROM AUTOMOTIVE Bistrița

Vara a sosit, iar odată cu vremea caldă vin și planuri de escapade și concedii. Service-ul Autorizat Škoda & Multimarcă - MATEROM AUTOMOTIVE, lansează o ofertă specială la Verificare Auto de vacanță...

TAPAS LEMON s-a mutat pe Pietonal! Are și mai multe specialități din bucătăria spaniolă

Tapas Lemon – locul cu delicii din bucătăria spaniolă deschis de Carolina la Bistrița – s-a mutat în centru, pe Pietonalul Liviu Rebreanu, ca să fie mai aproape de toți cei care adoră mâncarea spaniolă. Acum au la dispoziție un meniu și mai bogat, evident, tot de inspirație spaniolă!