7.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Peste 130 de funcționari din primărie cer în instanță spor de confidențialitate și dispozitiv

De mai bine de un an, peste 130 de funcționari din primărie cer în instanță două sporuri. Este vorba despre cel de confidențialitate și de dispozitiv. Dacă instanța le va da dreptate, funcționarii pot primi până la 45% din salariu, în plus, la leafa lunară.

De mai bine de un an, peste 130 de funcționari din cadrul Primăriei Bistrița se judecă cu instituția unde lucrează, pentru două sporuri. Este vorba despre sporul de dispozitiv, care reprezintă până la 25% din salariul de încadrare, conform Ordinului nr. 496/2003 al Ministrului Administrației și Internelor.

De asemenea, funcționarii cer și sporul de confidențialitate, care poate reprezenta până la 15% din salariu. Practic, această clauză de confidențialitate, pe care se bazează și sporul în cauză, obligă angajatul ca pe durata contractului individual de muncă și după încetarea acestuia să nu transmită date sau informații de care au luat la cunoștință în timpul muncii.

Dacă instanța le va da dreptate funcționarilor, aceștia ar putea primi până la 45% din salariu în plus, la fiecare leafă.

Printre cei care au acționat în judecată Primăria Bistrița se numără inclusiv purtătorul de cuvânt al instituției, Mihai Ruști, dar și secretarul Floare Gaftone. Deși a trecut mai bine de un an de la înregistrarea dosarului, au fost 5 termene de judecată, iar decizia se lasă așteptată.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: