Patiseria SWEET IRIS de pe strada Andrei Mureșanu, nr. 13, din Bistrița, situată în dreptul noului sens giratoriu care o ia spre Năsăudului, și care i-a cucerit definitiv pe toți cei care au gustat deliciile pregătite aici, împlinește astăzi doi ani de existență! Doi ani în care s-au perfecționat, au descoperit, pas cu pas, rețete speciale. Iar rezultatele se pot observa în toate minunățiile pe care le găsiți zi de zi la raft: delicioasele New York Rolls, cozonaci calzi, Babka sau tradiționali, o gamă variată de croissante, delicatele Yammy Rolls, foietaje sau pâine pufoasă.
De fix doi ani de zile, bistrițenii sunt răsfățați, zi de zi, cu bunătăți care mai de care, pregătite cu migală și drag, special pentru ei, de cei de la Patiseria SWEET IRIS.
În spatele micii afaceri se află Iris Adriana Danciu, proprietara patiseriei. A trăit timp de 20 de ani în Spania, unde a avut un magazin local. Oamenii veneau cu drag să cumpere produse de la „unul de-al lor”, preferând-o în defavoarea supermarket-urilor.
Ulterior a decis să se reîntoarcă acasă, alături de băieții săi, William și mezinul Eduardo. Încet-încet, cu multă muncă și răbdare, a pus pe picioare Patiseria SWEET IRIS.
Încă de la început l-a avut alături pe fiul său cel mare, cu care a participat la diverse cursuri de brutărie și patiserie, pentru a-și perfecționa tehnica și rețetele și a le putea oferi bistrițenilor zilnic produse delicioase, de calitate. A participat inclusiv la cursurile susținute de Alina Bejan – cea care se află în spatele brand-ului „Un Dulce De Zece”. Nu au lipsit nici de la cursurile de preparare a foietajelor, alături de echipa Puratos.
Totodată, au investit mult și în designul interior al patiseriei. Astfel încât să ofere celor care-i trec pragul un loc cald și primitor, unde să poată savura în tihnă o cafea bună, cu un croisssant cald alături.
Iris și William au învățat împreună să prepare aluatul pentru croissante, cel pentru pâinea cu maia sau cu cartofi, pe lângă celelalte specialități de patiserie.
În fiecare dimineață, la ora 4:00 fix, aici se pregătește aluatul pentru toate bunătățile care ajung în cursul zilei pe raft, astfel că toate produsele sunt mereu proaspete.
Dimineața, cei care merg la muncă, dar și elevii sunt așteptați cu pâine, cornuri, sandwichuri și croissante calde.
Apoi, pe rând, pe tot parcursul zilei, laboratorul Patiseriei SWEET IRIS scoate bunătăți proaspete: brioșe glazurate, croissante umplute generos, prăjituri cu fructe, cozonaci sau celebrele New York Rolls.
Un produs nou, la mare căutare zilele acestea, este Yammy Rolls. Este fraged, cremos și plin de savoare, cu fistic și inserție de zmeură sau cremă de vanilie și caise.
Astăzi, la aniversare, clienții sunt așteptați cu o degustare de cozonaci, preferații clienților care trec pragul patiseriei Sweet Iris.
Atunci când vă e poftă de ceva cu adevărat special, patiseria vă așteaptă cu bunătăți, de Luni și până Vineri între orele 7.00 – 21.00. Sâmbăta, patiseria este deschisă între orele 8.00 – 17.00, pe str. Andrei Mureșanu, nr. 13, la intersecția cu Năsăudului, în dreptul noului sens giratoriu.
Iar cu un Like dat paginii de Facebook Patiseria Sweet Iris veți fi la curent cu toate noutățile și bunătățile care ies din cuptorul lor.