16.5 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

WEEKEND pe ȘOSEA: Peste 500 de amenzi, iar 53 de șoferi au rămas pietoni

Polițiștii au fost la datorie și în weekend. Din nefericire, aceștia au constatat peste 500 de nereguli. Unele atât de grave încât 53 de șoferi au rămas pietoni. Unele persoane verificate de polițiști au prmit dosare penale.

Weekend plin pentru polițiștii de la rutieră și ordine publică!

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate peste 550 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 200.000 lei. Mai mult, unui număr de 53 de conducători auto le-au fost suspendate permisele de conducere. Polițiștii au retras și 17 certificate de înmatriculare.

DOSARE PENALE

În urma neregulilor constatate, polițiștii au întocmit dosare penale pentru trei persoane ce au încălcat diferite legi rutiere.

Exemple:

Sâmbătă, pe DN17C, polițiștii din Năsăud au oprit în trafic un bărbat de 51 ani din Telciu. Acesta conducea un moped prin  localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de peste 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus astfel la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere”, anunță reprezentanții IPJ BN.

Bunic beat la volan

La data de 24 iunie a.c., polițiștii rutieri din Beclean au depistat în trafic un bărbat de 72 ani din Chiuza, în timp ce conducea un autoturism pe DN17D, prin localitatea Săsarm.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,5 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Rebrișorean, prins beat și fără permis de conducere

La aceeași dată, 24 iunie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au identificat în trafic un bărbat de 30 ani din Rebrișoara, în timp ce conducea un autoturism, prin localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost condus la spital, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: