13.7 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Un elev a încercat să „fenteze” BAC-ul cu telefonul!

Prima probă a Bacalaureatului, cea de Limba și Literatura Română a avut loc astăzi. S-a dat startul unuia dintre cele mai importante examene ale vieții. La nivelul județului nostru, prin multitudinea de elevi înscriși la probă s-a strecurat și un intrus. Acesta a încercat să apeleze la metode nu tocmai corecte și să înșele vigilența profesorilor pentru a rezolva subiectul dat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Bistrița-Năsăud, Monica Buboly, numărul de elevi din județ care s-au prezentat astăzi la BAC este de 1.884, ceea ce înseamnă o rată de prezență de 94,17%. Doar 110 din totalul de elevi au refuzat participarea la această probă.

În cazul județului nostru, un elev a fost eliminat de la Centrul de Examinare de la Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud pentru că ar fi încercat să copieze folosindu-se de telefon. Să înșeli profesorul și camerele de filmat nu este o noutate. Fițuici, note scrise în palmă sau diferite aparate mobile sunt metodele cele mai frecvente de care elevii se folosesc.

Despre cum a fost la prima probă, elevii afirmă următoarele: Edina Kerekes, absolventă a Colegiului Național „Liviu Rebreanu”, spune că prima probă a Bacalaureatului nu i-a creat mari probleme. La subiectul al treilea, unde toți elevii au mari emoții a avut de ales între Eminescu și Arghezi. „Nu mi s-a părut un subiect dificil. Consider că oricine ar putea obține o notă bună dacă abordează subiectul cu puțină serioziate.”
De la Liceul de Arte Plastie „Corneliu Baba”, Diana Pîrțac se declară și ea mulțumită de nivelul de dificultate al subiectului. Ea consideră că temele propuse, despre călătorie și locul natal au fost unele abordabile.

Elevii par a fi încrezători cu privire la examen și așteaptă cu emoții probele de profil și pe cele la alegere.

Marina Coroian

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: