12.3 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Bistrița!

Se fac, încet, pregătiri pentru sezonul rece. Iar pentru a face față bolilor specifice, în teritoriu a început împărțirea vaccinului antigripal. Primul lot a sosit deja și mai urmează trei tranșe.

Suntem pe final de septembrie, dar în sistemul de sănătate se fac deja pregătiri pentru bolile specifice sezonului rece.

În acest sens, Ministerul Sănătății a început distribuirea, în teritoriu, a vaccinului antigripal.

Primul lot, de 550 de bucăți, a sosit deja la Bistrița. Mai urmeză trei tranșe. Vom mai primi încă 5520 de vaccinuri, apoi alte 5510 și ultima tranșă, 4970 de bucăți. În total, pentru județul nostru sunt repartizate 16.550 de bucăți” a explicat Ioan Stejerean, șeful adjunct al DSP BN.

Prima tranșă de vaccinuri s-ar adresa personalului medical care intră în contact cu populația. Apoi, vaccinul se distribuie gratuit gravidelor, copiilor până la 5 ani și bolnavilor cu afecțiuni cronice.

Potrivit specialiștilor, virusul gripal începe să circule la mijlocul lunii decembrie, dar vaccinarea trebuie făcută mai repede, pentru că organismul are nevoie de 2-3 săptămâni ca să își creeze anticorpii specifici.

Ministerul Sănătății a achizitionat 1.500.000 de doze de vaccin tetravalent, care vor fi distribuite în teritoriu.

Sezonul rece trecut, în județul nostru a fost înregistrat un singur caz de deces din cauza gripei.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: