21.9 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Conspirații cu pestă porcină la doi pași de Parcul Național. Zona este în carantină, primarul din Romuli zice c-ar fi făcătură

Pădurea aflată la doi pași de Parcul Național Munții Rodnei, aproape de comuna Romuli, a fost pusă sub carantină. Se pare că s-a luat măsura carantinei întrucât există suspiciunea că în zonă ar fi mistreți infestați cu pestă porcină. Primarul comunei Romuli nu exclude posibilitatea ca mistrețul infestat să fi fost pus intenționat…

Pădurea în care în urmă cu două săptămâni a fost descoperit un cal în agonie, momeală pentru vânat, a fost pusă sub carantină. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Potrivit Antena 1, decizia ar fi fost luată de Direcția Sanitar Veterinară, după ce în zonă ar fi fost găsit un mistreț cu pestă porcină. Autoritățile județene cred că pe fondul de vânătoare ar fi mai mulți mistreți cu pestă porcină, ce trebuiau sacrificați.

Până una alta, la ieșirea din pădure au fost puse filtre pentru dezinfectarea tuturor mașinilor care trec pe acolo. Totul a pornit de la un mistreț găsit mort la marginea drumului, acum câteva luni.

Primarul comunei Romuli, Ioan Monița, nu exclude posibilitatea unei înscenări, mai ales că a fost găsit un singur exemplar cu pestă porcină, iar de atunci este „liniște”.

„A fost găsit în urmă cu 3-4 luni de zile un mistreț adult decedat. S-a constatat că el avea pestă porcină. Ce este interesant este faptul că nici până atunci și nici de atunci nu a mai fost găsit niciun astfel de caz. Nu cumva a fost pus de cineva intenționat?”, a declarat primarul comunei Romuli, Ioan Monița, pentru Antena 1.

Reprezentanții fondului de vânătoare trebuiau să sacrifice toți mistreții din zonă pentru a evită extinderea pestei porcine.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: