Cristian Niculae, directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, a declarat ieri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că numai în 2024, prin activitatea inspectorilor Corpului de Control, au fost aplicate 222 de sancțiuni pentru colectarea separată greșită a deșeurilor. Dintre acestea, 21 au fost amenzi, cuprinse între 100 – 300 lei.
Inspectorii Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud derulează permanent acțiuni de monitorizare a zonelor predispuse la abandon de deșeuri în județ, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.
„Numai în 2024, prin activitatea inspectorilor Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, am aplicat 222 de sancțiuni (21 amenzi cuprinse între 100 – 300 lei) pentru colectarea separată greșită a deșeurilor și am furnizat Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud un număr de 26 adrese conținând dovezi ale abandonului de deșeuri în natură în urma cărora o parte din făptași au fost identificați și sancționați (6 amenzi)”, a explicat acesta.
Colectarea separată a deșeurilor merge bine și se fac progrese vizibile, atât din punct de vedere al calității, cât și al cantităților colectate, dar și în ceea ce privește abandonul deșeurilor în natură – a mai precizat directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.
„Lucrurile au evoluat înspre bine în ultimul an. Râurile pot spune că arată mai bine ca în anii trecuți. Se vede că sunt progrese și datorită colectării selective pe care o facem mai bine, iar deșeurile nu mai ajung în apă, cât și datorită impactului pe care le are S.G.R – ul în ultimul an.
Avem convingerea că dacă toate instituțiile cu atribuții în domeniu ne vom implica și vom colabora de la an la an mai bine și cetățenii vor răspunde apelurilor și îndemnurilor noastre vom reuși ca într-un termen mediu de timp să avem un județ curat, așa cum ni-l dorim cu toții”, a mai completat Cristian Niculae.