10.1 C
Bistrița
luni, noiembrie 17, 2025

FOTO – Delicii în bucătăria școlii: Chef Nina Rus i-a învățat pe elevii de la Liceul de Servicii să prepare un păstrăv inedit

Elevii Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița au avut ocazia să învețe astăzi, pas cu pas, de la Chef Nina Rus, cum să-i răsfețe pe cei dragi cu un preparat WOW: păstrăv cu piure de păstârnac, mascarpone, vanilie și lime și sos de citrice cu capere.

Astăzi învățăm să filetăm un păstrăv, după care vrem să învățăm două tehnici de gătire. O tehnică foarte veche – poșarea, care este foarte delicată deoarece nu se face la 100 -120 de grade, la fierbere, se face la foc foarte lent, adică la 78-80 de grade maxim. Nu trebuie să clocotească apa. Este cea mai sănătoasă tehnică de gătire.

Vreau să-i învăț și blanșarea, acea tehnică rapidă de scufundare a ingredientelor în apă, unde nu stau foarte mult. Acele produse rămân crocante. Vreau ca ei să știe diferențele dintre aceste două tehnici”, a explicat Chef Nina Rus pentru Bistrițeanul.ro.

Elevii au aflat de la aceasta și rețetele unor adevărate delicii, inclusiv a sosului cu care Nina Rus a câștigat medalia de aur în Coreea.

O să facem o farfurie cu păstrăv, un piure de păstârnac, mascarpone, vanilie și puțin lime și un sos de citrice cu capere. Tot ce am hotărât să facem astăzi pot să facă ei acasă, să-și surprindă părinții, bunicii, prietenii. 

Sosul este demențial, cu acest sos am luat eu medalie de aur în Coreea. Este rețeta mea proprie și vreau să o facem astăzi cu elevii, s-o învețe și ei. Le-am promis elevilor că dacă vin la noi la păstrăvărie o să îi învăț și rețeta pentru salata noastră de icre„, a mai completat.

Chef Nina Rus i-a felicitat pe elevi pentru felul în care au filetat peștele, ținând cont că a fost pentru prima dată când au făcut acest lucru.

Am filetat un singur păstrăv în fața lor și au prins din prima. Foarte frumos, sunt foarte mândră de voi”, a mai spus aceasta.

Directoarea Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița, Codruța Drăgan, a precizat că astfel de activități la care sunt invitați chefi au loc săptămânal pentru ca elevii să învețe cât mai multe lucruri de la ei și să prindă drag de această meserie.


ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, la restaurantul ALMARS: Se caută spălător de vase și ajutor bucătar

Restaurantul ALMARS caută spălător vase și ajutor bucătar, Clinica Sanovil are nevoie de economist, jurist și psiholog. Se caută casier și preparator de burgeri! NOI locuri de muncă, în Bistrița, la BCVO Logistics, IPROEB, Fan Courier.  Oferta completă - mai jos:  

FOTO – Performanța, recunoscută: Alin Ioaneș și ROMBAT, premiați la Automotive Today Awards!

Compania ROMBAT a obținut o dublă recunoaștere prestigioasă în cadrul galei Automotive Today Awards 2025, organizată...

BCVO Logistics angajează Manageri de zonă, restaurantul Numa’ Bun caută Casier și preparator de burgeri! NOI locuri de muncă, în Bistrița

BCVO Logistics angajează manageri de zonă / planificatori transport! Restaurantul fast-food Numa’ Bun caută preparatori sandwich-uri / burgeri și casier! Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier și Clinica Sanovil. Se caută economist, jurist, psiholog, infirmieră, asistent șef șantier și inginer instalații. Oferta completă - mai jos: