4.6 C
Bistrița
vineri, octombrie 3, 2025

FOTO – Delicii în bucătăria școlii: Chef Nina Rus i-a învățat pe elevii de la Liceul de Servicii să prepare un păstrăv inedit

Elevii Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița au avut ocazia să învețe astăzi, pas cu pas, de la Chef Nina Rus, cum să-i răsfețe pe cei dragi cu un preparat WOW: păstrăv cu piure de păstârnac, mascarpone, vanilie și lime și sos de citrice cu capere.

Astăzi învățăm să filetăm un păstrăv, după care vrem să învățăm două tehnici de gătire. O tehnică foarte veche – poșarea, care este foarte delicată deoarece nu se face la 100 -120 de grade, la fierbere, se face la foc foarte lent, adică la 78-80 de grade maxim. Nu trebuie să clocotească apa. Este cea mai sănătoasă tehnică de gătire.

Vreau să-i învăț și blanșarea, acea tehnică rapidă de scufundare a ingredientelor în apă, unde nu stau foarte mult. Acele produse rămân crocante. Vreau ca ei să știe diferențele dintre aceste două tehnici”, a explicat Chef Nina Rus pentru Bistrițeanul.ro.

Elevii au aflat de la aceasta și rețetele unor adevărate delicii, inclusiv a sosului cu care Nina Rus a câștigat medalia de aur în Coreea.

O să facem o farfurie cu păstrăv, un piure de păstârnac, mascarpone, vanilie și puțin lime și un sos de citrice cu capere. Tot ce am hotărât să facem astăzi pot să facă ei acasă, să-și surprindă părinții, bunicii, prietenii. 

Sosul este demențial, cu acest sos am luat eu medalie de aur în Coreea. Este rețeta mea proprie și vreau să o facem astăzi cu elevii, s-o învețe și ei. Le-am promis elevilor că dacă vin la noi la păstrăvărie o să îi învăț și rețeta pentru salata noastră de icre„, a mai completat.

Chef Nina Rus i-a felicitat pe elevi pentru felul în care au filetat peștele, ținând cont că a fost pentru prima dată când au făcut acest lucru.

Am filetat un singur păstrăv în fața lor și au prins din prima. Foarte frumos, sunt foarte mândră de voi”, a mai spus aceasta.

Directoarea Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița, Codruța Drăgan, a precizat că astfel de activități la care sunt invitați chefi au loc săptămânal pentru ca elevii să învețe cât mai multe lucruri de la ei și să prindă drag de această meserie.


ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Drumuri fără griji cu ROMBAT: Bateria Champion EFB îți aduce un voucher de combustibil OMV de 100 RON!

Compania bistrițeană ROMBAT, unul dintre cei mai importanți ambasadori ai României în industria de automotive la nivel mondial, îi răsplătește pe clienți, luna aceasta și în noiembrie, cu o ofertă specială. Achiziționarea unei baterii Rombat Champion EFB aduce un bonus pe măsură: un voucher de combustibil OMV în valoare de 100 RON!

NOI locuri de muncă, în Bistrița: Se caută inginer automatist, instalatori, muncitori, ajutor bucătar și pizzer

Aquabis organizează recrutare pentru un post de inginer automatist și trei mecanici. NOI locuri de muncă sunt disponibile la INST-Nistor care caută ingineri construcții civile, dar și la Crama Veche, Îndemânarea Construct, Fan Courier, Grand Hotel COROANA sau GB Instaplan. Oferta completă, mai jos:

Toamna e mai faină la Rollin Smoke! Barmanii Alex și Moldo așteaptă provocări: tu zici băutura preferată, ei îți fac un cocktail personalizat

Să nu fiți triști că a venit toamna și serile pe Pietonal și-au pierdut din farmec! E momentul în care încep serile de poveste la Rollin Smoke, unde continuă povestea Brikada cu Alex și Moldo, barmanii care prepară și astăzi cocktailurile spectaculoase cu care v-au sedus de-a lungul anilor. Iar dacă nu știați, băieții care au scris istorie aici adoră să vă surprindă cu cocktailuri create pe loc, după băutura voastră preferată!