FOTO/VIDEO: Minuni, la Muzeul Judeţean! „La mulţi ani tuturor profesorilor care se risipesc în generaţii de elevi”

FOTO/VIDEO: Minuni, la Muzeul Judeţean! „La mulţi ani tuturor profesorilor care se risipesc în generaţii de elevi”

Workshopuri interactive coordonate de specialiști, impresionante experimente și activități practice spectaculoase marchează astăzi, la Bistriţa, Ziua Mondială a Educaţiei.

Modul în care îi orientăm pe copii trebuie să fie profesionist. Ne bucurăm foarte mult că după o lungă perioadă în care împreună cu Camera de Comerţ ne-am tot pus problema cum se face orientarea corectă – am reuşit în sfârşit. Mulţumim domnului viceprimar Cristian Niculae pentru că la Primăria Bistriţa, la Centrul Comunitar pentru Tineret, am reuşit să achiziţionăm softuri corespunzătoare. Consilierele de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională vor fi instruite în acest sens: începând din acest an şcolar copiii de pe raza municipiului Bistriţa vor fi testaţi în legătură cu interesele şi aptitudinile pe care le au…”, a spus Camelia Tabără, în deschiderea evenimentului.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud şi-a deschis larg porţile pentru sute de elevi şi dascăli care i-au sărbătorit aici „pe toţi cei care se risipesc în generaţii după generaţii de elevi… La mulţi ani tuturor dascălilor care sâmbăta, în loc să se relaxeze în altă parte – vin la astfel de întâlniri…”, a transmis şi profesorul Constantin Rus, directorul Centrului Judeţean pentru Excelenţă.

Tot azi, în Ziua Mondială a Educaţiei, Centrul de Excelenţă şi-a deschis cursurile în noul an şcolar. „La mulţi ani profesorilor care, în cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă, îşi sacrifică sâmbetele şi după-amiezele, pentru a-i pregăti  pe copiii care doresc mai mult şi care pun întrebări incommode…”, a mai transmis profesorul Constantin Rus.

Până al ora 14:00, în curtea Muzeului Judeţean vor fi disponibile tinerilor din Bistriţa o serie de experimente și activități practice. Invitaţi deonoare au fost liceenii de la echipa de robotică Bolts And Gears de la “Liviu Rebreanu”, dar şi tinerii informaticieni din Năsăud şi deja celebra echipă Esentza Robotics din Beclean:

Spectaculoase s-au dovedit şi experimentele studenţilor de la Facultatea de Fizică a Universităţii Al. I. Cuza din Iași:

Ziua Mondială a Educației a însemnat, la Muzeul Judeţean, o serie de workshopuri extraordinare, reunite sub titulatura Ce ȘTIM/STEM despre profesiile mileniului III ?

Organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean de Excelență Bistrița-Năsăud, evenimentul a fost dedicat în principal dascălilor și elevilor.

Evenimentul s-a concentrat să aducă un impact la nivel local, oferind formare educațională într-un mod interactiv și accesibil pe parcursul zilei de 5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei.

S-au abordat teme importante în creșterea actului educațional, bazate pe învățare experimențială și educație nonformală.

În sălile Muzeului Judeţean, de la ora 11.00, s-au desfăşurat şi câteva workshop-uri interactive:

  • Consiliere școlară și profesională în mileniul III? – prof. univ. dr. Mircea MICLEA, cercetător, manager general Cognitrom;
  • Inovație și tehnologie în medicina secolului XXI – dr. Gabriela DEAK, director, Spitalul Județean Bistrița-Năsăud;
  • Provocările științei în alegerea profesiei – conf. univ. dr. Sebastian POPESCU, Facultatea de Fizică, Univ. I. Cuza din Iași;
  • Formarea și dezvoltarea competențelor STEM /A în școala românească – prof. Ioan BĂRARU, Col. Naț. Mircea cel Bătrân, Constanța; prof. dr. Gabriel NEGREA, Col. Naț. Gheorghe Lazăr, Sibiu;
  • Predarea integrată a științelor în învățământul preuniversitar – Andreea PETCU, Asociația Learning by teaching.

 

Parteneri în realizarea experimentelor și activităților practice: Facultatea de Fizică, Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Centrul Județean de Excelență Brașov, Spitalul Județean Bistrița-Năsăud, Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița, Colegiul Național George Coșbuc Năsăud, Colegiul Național Petru Rareș Beclean, Palatul Copiilor Bistrița.

Produsele din pește de la Romuli au ajuns în prima alimentară ca odinioară dedicată produselor tradiționale octombrie 21, 2019 - Pe lista aleasă pe sprânceană de prima alimentară ca odinioară dedicată produselor tradiționale din București și-au făcut loc și produsele din pește de la Romuli, disponibile până acum doar la târguri și la piața locală din weekend de lângă Biserica Evanghelică.
POVEŞTI DIN SAT: Vergelul și angajarea octombrie 20, 2019 - „Bine ai făcut că ai mai vinit pe la noi, doamnă! Mi-am mai amintit o poveste, din vremea cân’ eram holtei și nu avem atâta minte, câtă am amu’. Ascultă, ori scrie, ori fă ce-i ști ‘mneata!
Radu Moldovan: Consiliul Local trebuie să facă urgent un credit și să modernizeze integral toate străzile din Bistrița octombrie 20, 2019 - Bistrița s-a transformat într-un adevărat șantier pe toată perioada verii. Municipalitatea a modernizat integral 47 de străzi, însă bistrițenii au criticat dur modul în care au fost făcute lucrările. Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, cere de urgență Consiliului Local accesarea unui credit pentru asfaltarea tuturor străzilor din oraș.
Două angajate ale unui hotel, luate pe sus de poliție! Ce au făcut: octombrie 20, 2019 - Controalele inspectorilor de la imigrări nu se lasă fără rezultate. Acum o săptămână au fost descoperiți 6 ucrainieni lucrând ilegal. Săptămâna aceasta, alte două persoane au fost identificate în aceeași situație. Acestea sunt originare din Republica Moldova și lucrau într-un hotel.
Radu Moldovan: ȘOC pentru PSD! Alegerile europarlamentare ne-au trimis la odihnă octombrie 20, 2019 - Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a vorbit la mai bine de cinci luni despre rezultatul alegerilor europarlamentare. După închiderea urnelor și numărarea voturilor, PSD a pierdut alegerile și s-a plasat pe locul al doilea. „Poporul român ne-a trimis puțin la hodină” a spus președintele CJ într-o emisiune Bistrițeanul LIVE.
VIDEO: La soare te poți uita, dar la panouri ba! MUTAȚI panourile! octombrie 20, 2019 - Situație oarecum comică, la semnarea contractului pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Panourile cu imaginile reprezentative erau înfipte bine în pământ, dar puse invers! La soare te puteai uita, dar la ele ba.
„Profu” cucerește juriul de la festivalul internațional de la Sibiu și aduce la Bistrița premiul cel mare octombrie 20, 2019 - Documentarul „Profu” a reușit să cucerească juriul festivalului internațional de film de la Sibiu! Producția în spatele căreia se află un alt bistrițean a fost desemnată „cel mai bun film din competiția România”.
Aquabis: Avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în Subcetate octombrie 20, 2019 - S-a produs o avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în cartierul Subcetate din Bistriţa! Cum vor fi afectaţi locuitorii din zonă:
„Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie”. Cum vede un candidat la alegerile prezidențiale reorganizarea administrativ-teritorială octombrie 20, 2019 - Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu este greșit ca în toată țara să se aplice ce se decide de la București. De asemenea, acesta este de părere că o comasare a comunelor și chiar și a județelor ar fi benefică pentru buna gestionare a fondurilor.
VIDEO: Cele mai frumoase creaţii semnate de Chopin – luni, la Bistriţa! octombrie 20, 2019 - O provocare, pentru toţi nostalgicii, romanticii şi visătorii din Bistriţa: luni, 21 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, vor avea parte de cele mai frumoase creaţii ale compozitorului polonez Frédéric Chopin!
Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.