15.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 28, 2024

Târlișua: SECETA lasă sute de persoane fără apă potabilă!

Din lipsa precipitațiilor, seceta se face simțită în anumite zone al județului. În Târlișua, sute de persoane au rămas fără apă potabilă, cu zilele. Iar acum, se va da „cu porția”, în încercarea de a o economisi.

Nu plouă, nu ninge, iar debitul unor râuri scade drastic. Acest lucru duce la imposibilitatea alimentării cu apă potabilă a unor localități.

Este și cazul localității Târlișua. Sute de persoane au stat fără apă pentru câteva zile. Iar acum le va fi furnizată „cu porția”.

Am mai avut astfel de probleme. Râurile scad și rezervoarele nu se umplu. Au mai fost perioade de câte o săptămână, o săptămână și ceva, în care furnizarea apei potabile era sistată câteva ore în fiecare zi. Și acuma, de vineri, vreo două zile sau trei am fost fără apă deloc. Așa s-au reumplut rezervoarele. Și de mâine vom sista apa preț de câteva ore în fiecare zi, pentru a face economie”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Vlăduț Purja.

Edilul spune că aproximativ 80 la sută din locuințele din Târlișua sunt legate la rețeaua de apă, asta însemnând câteva sute de persoane.

Astfel, de mâine, în Târlișua, apa se va sista în intervalul orar 14:00 – 20:00. Încă nu se știe pentru cât timp, sau dacă acest interval orar nu va fi mărit. Totul depinde de precipitații.

„E vorba doar de satul Târlișua. Nu și de celalte localități din comună. Alea sunt prinse oricum în Masterplanul de Apă și Canal și vom vedea când vor fi gata”, a mai explicat primarul comunei Târlișua.

Conform site-urilor cu prognoză meteo, în următoarea săptămână, nu va exista niciun strop de precipitații în zona Târlișua.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.