7.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

FOTO/VIDEO: 17 kg de cannabis găsite în microbuzul unei firme de transport internațional

O acțiune de prindere în flagrant, ieri, la Dumitra. Într-un microbuz ce aparține unei firme de transport internațional s-au găsit 17 kg de cannabis. D.L. și B.M.M. vor ajunge azi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. AFLĂ detalii:

Ieri, pe raza comunei Dumitra, polițiștii au oprit în trafic un microbuz, care aparține unei firmei de transport internațional de persoane. În urma controalelor efectuate, în bagajul unui bărbat de 45 de ani, din Leșu, au fost descoperite 11 pachete ce conțineau o substanță vegetală de culoare verde-oliv. În urma analizelor de laborator, a rezultat că este vorba de 17,22 kg de cannabis.

Conform IPJ BN, „cinci persoane care se aflau în microbuz au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, pentru audieri. Totodată, polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere, emis pe numele unui bistrițean, de 36 de ani, bănuit, de asemenea, de comiterea infracțiunii de introducere în țară de droguri de risc”.

Astfel, conform DIICOT, „s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților D.L. și B.M.M. pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc”.

CUM s-a întâmplat totul:

La data de 02.02.2020, inculpatul B.M.M., în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, i-a predat inculpatului D.L. mai multe pachete vidate și înfoliate, ce conțineau o substanță vegetală de culoare verde-olive, pentru a le transporta pe teritoriul României.

La data de 04.02.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița-Năsăud au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului D.L., în vârstă de 45 de ani, după ce acesta a sosit din Spania, în timp ce se îndrepta către orașul Năsăud pentru a preda coletul inculpatului B.M.M., în vârstă de 36 de ani. Cu această ocazie, în bagajul inculpatului D.L., au fost găsite 11 pachete ce conțineau o cantitate de 17,22 kilograme de cannabis.

În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmit cei de la DIICOT.

[arve url=”https://youtu.be/fcdYWdNha2E” /]

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: