-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

VIDEO – Lazany: Nu mă tem de privatizare și concurență! Dar vrem tratament corect!

Sistemul de sănătate urmează să fie privatizat. Lucrul acesta nu-l sperie pe managerul SJUB, Gabriel Lazany. „Sunt însă câteva lucruri prin care spitalele publice sunt discriminate. Vrem tratament corect, echitabil. Vrem o concurență loială!”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

S-a adoptat Ordonanța de Guvern privind privatizarea sistemului public de sănătate. Motivele ar fi eliminarea discriminării și punerea pacientului în centrul sistemului.

Gabriel Lazany a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu-l sperie concurența.

„Spitalele publice sunt însă discriminate aici. În primul rând, nu e corect ca medicii din sistemul public să poată profesa și în mediul privat. Tocmai de aceea s-a înființat acum o Asociație a Spitalelor publice, județene și orășenești, ca să putem fi reprezentați așa cum trebuie. Al doilea lucru: nu mi se pare normal ca medicul să lucreze la privat în sistem SRL. Noi plătim 42 % dări la Stat pentru el, iar în privat, plătește 1 %. Al treilea lucru e faptul că la spitale vor ajunge cazurile grave. Pentru că alea sunt scumpe. Noi nu refuzăm pacienți!”, a explicat managerul SJUB.

Mai mult, acesta a subliniat faptul că, spitalele publice de multe ori finanțează din fonduri proprii anumite tratamente. Ca un exemplu, în 2019, Spitalul Județean Bistrița a pus, din bugetul său, peste 4 milioane de lei pentru finanțarea pacienților contractați. În 2018, pentru UPU, spitalul a finanțat cu 2,6 milioane de lei.

„Acest lucru nu se va întâmpla în mediul privat. Mai mult, în mediul privat nu vor sta pacienți internați. Mediul privat preferă pacientul care vine dimineață și seara pleacă. Plus că spitalele publice sunt efectiv un fel de decantor. Aici ajung oamenii străzii pe care îi găsește poliția umblând pe drumuri. Deși nu sunt cazuri medicale. Tot aici ajung bețivii. Și o mare problemă va fi faptul că nu va fi o monitorizare ulterioară a pacientului, dacă acesta tot schimbă locul unde merge”, a spus Gabriel Lazany.

Acesta a subliniat faptul că secția de oncologie ar putea fi salvarea spitalelor publice, pentru că pacientul stă mai mult timp internat. Și este o secție unde se derulează mulți bani.

„Vrem tratament corect, echitabil! O concurență loială!”, a accentuat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

VEDEȚI mai jos întrega sa explicație, puncte plus și puncte minus în urma deciziei ministrului sănătății:

[arve url=”https://youtu.be/NHin0uWAjDU” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.