10.9 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

La tratament, doar pe hârtie! Plăți NELEGALE pentru tratament balnear inexistent

Curtea de Conturi a identificat plăți nelegale de 190.000 de lei la Casele Județene de Pensii din țară pentru tratament balnear inexistent. Acest gen de nereguli au fost identificate și la Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud.

Casele Județene de Pensii din țară au făcut plăți NELEGALE în valoare de 190.000 de lei, arată cel mai nou raport al Curții de Conturi pentru anul 2018. Este vorba despre decontarea tratamentului balnear pentru pensionari, care nu a existat.

„S-au identificat plăți nelegale, confirmate de entitatea auditată, în sumă de 190 mii lei, reprezentând contravaloarea biletelor de tratament balnear decontate furnizorilor de servicii de tratament balnear pentru servicii neprestate, întrucât beneficiarii biletelor erau spitalizați. Abatere similară s-a identificat și la CJP Bistrița-Năsăud”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Curtea de Conturi a mai identificat nereguli la Penitenciarul Bistrița, unde nu ar fi fost înregistrate în evidența contabilă garanțiile de bună execuție și ar fi fost înregistrate eronat în evidența contabilă și raportarea în situațiile financiare a unor date nereale, reprezentând creanțe necurente la o valoare subevaluată.

S-au constatat și deficiențe privind verificarea modului în care s-a realizat administrarea domeniului public de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud.

Foto: monitoruldevrancea

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....