15.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 28, 2024

O ”gură de aer”, în lupta contra COVID 19, pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița! CE urmează să primească:

Spitalul Județean de Urgență Bistrița este pe lista unităților medicale ce vor primi „o gură de aer”. E vorba de un medicament esențial în tratarea pacienților cu COVID-19.

Hidroxiclorochina este medicamentul folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Ministerul Sănătății a anunțat că a primit 1.080.000 de doze, ce vor fi împărțite la zeci de unități medicale din țară.

Conform MS, donaţia s-a realizat prin Unifarm şi în cel mai scurt timp vor fi distribuite dozele către 45.000 de pacienți.

Printre spitalele ce se vor bucura de această „gură de aer” se numără și Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

„Hidroxiclorochina este un medicament de primă necesitate folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Donaţia consistentă venită din partea companiei Sanofi România este o gură de oxigen care ajută sistemul medical românesc să trateze 45.000 de pacienţi infectaţi. Le mulţumesc public, iar gestul lor ne dă încredere că prin solidaritate şi uniţi putem câştiga lupta cu acest duşman invizibil, cum este noul coronavirus. Medicamentele donate sunt deja în depozitul de la Unifarm şi vor ajunge imediat la spitalele de mai sus. Deja la Spitalul Judeţean de Urgenţă «Sf. Ioan cel Nou» Suceava şi la Spitalul Judeţean Arad, acolo unde stocurile de hidroxiclorochină erau pe roşu, primele doze din această donaţie au şi ajuns”, a declarat Nelu Tătaru.

Întreaga listă a spitalelor ce beneficiază de acest medicament o puteți consulta AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.