16.5 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Și angajații de la Stat ar putea fi trimiși curând în șomaj tehnic

Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care și angajații instituțiilor de stat vor fi trimiși acasă în șomaj tehnic pentru 15 zile pe lună, prin rotație. Anunțul îi aparține premierului Ludovic Orban:

Angajații instituțiilor de stat care nu sunt implicate direct în combaterea epidemiei de coronavirus vor fi trimiși acasă în șomaj tehnic, pentru 15 zile pe lună – a anunțat premierul Ludovic Orban.

Primul ministru a explicat că angajații ar urma să revină la muncă după două săptămâni, pentru a-i înlocui pe ceilalți care au asigurat funcționarea repectivelor instituții.

„Ne-am gândit la un mecanism relativ simplu în care împărțim angajații în două. Unii vor merge la muncă 15 zile și vor asigura funcționarea. Restul intră într-o formă de șomaj tehnic. După 15 zile, vin ceilalți care au stat în șomaj tehnic”, a explicat Ludovic Orban, citat de G4Media.

Acesta a mai precizat că cei trimiși în șomaj tehnic vor primi 75% din salariul brut de încadrare.

Astfel, susține premierul, se va limita și posibilitatea de răspândire a virusului. Vor exista, însă, și excepții: angajații MApN.

„Facem o analiză pe fiecare domeniu de activitate. Măsura e deja gândită și urmează să fie implementată. Va fi valabilă nu doar pentru adminsitrația centrală, ci și cea locală, pentru toate entitățile publice”, a mai spus șeful Guvernului.

La Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, o parte dintre angajați sunt deja în șomaj tehnic: 

ȘOMAJ TEHNIC la Consiliul Județean! Angajații din trei instituții rămân acasă

De asemenea, o mare parte dintre firmele județului au apelat la această măsură: 

În prima zi: 94 de agenți economici au anunțat AJOFM BN că-și trimit angajații în șomaj

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: