14.5 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Daniela Rus, noul membru în Consiliul Consultativ al preşedintelui Donald Trump, are origini în Bistrița-Năsăud!

Daniela Rus, directorul laboratorului de robotică din cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), va fi membră în Consiliul Consultativ al preşedintelui Donald Trump pentru Ştiinţă şi Tehnologie. Aceasta are origini în Bistrița-Năsăud, tatăl său fiind originar din Spermezeu, Bistrița-Năsăud.

Un motiv de mândrie în plus, pentru comunitatea din Spermezeu, Bistrița-Năsăud: Daniela Rus – fiica lui Teodor Rus din Spermezeu – a ajuns la Casa Albă! 

Teodor Rus a urmat școala primară în Spermezeu, continuându-și școala la Cluj, acolo unde s-a și stabilit, fiind urmat de o parte dintre frații săi. În 1963, la Cluj, s-a născut fiica sa, Daniela Rus. A absolvit liceul Nicoale Bălcescu și a emigrat în Statele Unite în anii ’80, alături de părinții săi.

În 1993, la doar 30 de ani, Daniela Rus a devenit doctor în ştiinţa computerelor la Cornell University, scrie Mediafax, citat de Digi24.ro.

Ea lucrează la MIT din 2003, iar din 2012 este director al Laboratorului pentru Ştiinţa Computerelor şi Inteligenţa Artificială.

„Sunt recunoscătoare să pot adăuga perspectiva mea, ca om de ştiinţă în domeniul computerelor, la acest grup, într-o perioadă în care atâtea probleme care implică Inteligenţa Artificială şi alte aspecte ale informaticii ridică întrebări importante, ştiinţifice şi politice, pentru naţiune şi pentru lume”, a declarat Daniela Rus, conform MIT News.

Sursa & Foto @ Digi24.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: