21 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

VIDEO: Cum ar putea fi sprijiniți cu adevărat producătorii locali: „Aici ar trebui să se regleze lucrurile”

Cum ar putea fi sprijiniți cu adevărat producătorii locali? Primarul Vasile Borș din Maieru are o propunere inedită care ar veni cu adevărat în sprijinul celor care își muncesc pământul:

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, primarul Vasile Borș din Maieru a explicat cum s-ar putea schimba lucrurile în bine pentru cetățeni.

Guvernul ar trebui să impună un set de legi, astfel încât primăriile să poată face din buget local sau alte fonduri micro-fabrici de procesare a laptelui și a cărnii. „Aceste micro-fabrici nu ar trebui să creeze profit pentru primărie, ci pentru producător. Pentru cel care se zbate să facă fân sau nutreț și să-și îngrijească animalele… Să vezi că omul se bucură că – în loc de 70 de bani cât primește acum pe litrul de lapte – va primi 1,5 – 2 lei… La fel s-ar putea proceda și cu carnea”, a mai explicat Vasile Borș.

Toate aceste produse s-ar putea regăsi, la nivelul fiecărei comunități, într-un magazin. Marfa aici ar putea fi mai ieftină. Cei care nu sunt producători, ar putea la rândul lor să cumpere. Iar în comunitate s-ar crea astfel un lanț de ajutor reciproc.

a s-ar putea încuraja cu adevărat producătorii locali – consideră primarul Vasile Borș.

Acesta a subliniat că inclusiv copiii acestor familii de producători ar putea fi angrenați în munca câmpului, în acțiunile pe care părinții și bunicii lor le fac. „Ar fi ca pe vremea generației mele. Mergeam și la câmp, și la școală… Eram obligați să și învățăm bine, dar și să muncim în familia noastră. Nu exista tentația internetului, ce-i drept. Și nici nu ne trebuia să mergem la sală… Făceam sport în aer liber… Știu că Portugalia a luat asemenea măsuri…”, a mai spus Vasile Borș.

În Germania au grijă ca întâi de toate producătorii lor să-și vândă marfa. Abia apoi se importă. La noi este invers, a remarcat Vasile Borș. „Înainte de toate importăm, iar pe producătorii noștri îi cam neglijăm. Aici ar trebui să se regleze lucrurile…”, a mai spus Vasile Borș.

Alte detalii despre proiectele și investițiile din Maieru puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F202073460756373%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: