7.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Au sosit măștile de protecție pentru elevii din anii terminali

Elevii care au de susținut examenul de capacitate sau bacalaureatul, se reîntorc la școală, pentru aproximativ două săptămâni. Azi au sosit și măștile pentru elevii din județul nostru.

Deși școlile sunt închise și cursurile au fost suspendate, se face o excepție. Elevii din anii terminali vor merge două săptămâni la școală pentru a se pregăti pentru examenul de capacitate sau Bacalaureat.

Pentru aceștia, Ministerul Educației a achiziționat măști de protecție. Cele aferente județului nostru au sosit în această dimineață.

156.000 de măști de protecție au ajuns în județul Bistrița-Năsăud pentru absolvenți! Este vorba de măștile de protecție achiziționate de Ministerul Educației, măști ce vor fi puse la dispoziția elevilor și profesorilor care merg la școală începând cu săptămâna viitoare.
Acestea au ajuns la Inspectoratul Școlar Județean astă noapte, iar în cursul acestei zile vor fi distribuite către toate unitățile de învățământ din județ unde sunt reluate cursurile”, transmit reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Măștile de protecție recepționate reprezintă aproximativ jumătate din necesar. Diferența va fi completată cu încă o tranșă, în viitorul apropiat.

„Educația este un drept acordat prin Constituție, iar Guvernul se asigură că elevii, mai ales absolvenții care se apropie de perioada examenelor, nu sunt neglijați în contextul pandemiei de Coronavirus. Astfel, Guvernul a făcut posibil ca reluarea orelor de pregătire pentru testarea națională și bacalaureat să reînceapă într-un mediu sigur, respectând măsurile de siguranță, asigurând măști de protecție pentru absolvenții noștri și pentru profesorii care îi îndrumă. Dragi elevi, știu că în acestă perioadă de cumpănă vă sunt testate nu doar cunoștințele, ci și capacitatea de adaptare la nou, la schimbări, știu că aveți emoții care vă încearcă tot mai mult cu cât vă apropiați de examene, dar am încredere în voi, în potențialul vostru și sunt convins că situația actuală vă face mai puternici!”, transmite prefectul Stelian Dolha.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: