18 C
Bistrița
miercuri, mai 1, 2024

Nu porți mască la magazin? Lipsa de responsabilitate te poate costa peste 100 de euro

Bistrițenii par să se fi relaxat de tot și unii nu prea iau în seamă recomandările autorităților, în ciuda faptului că amenzile sunt destul de consistente. Peste 10 bistrițeni au fost surprinși de Rusalii de jandarmi fără mască în magazin. Trei dintre ei au plătit lipsa de responsabilitate destul de scump.

Starea de alertă ne obligă să mergem la magazin cu mască, indiferent că vorbim de supermarketuri sau magazinele de cartier. Unii nu par să ia în serios această recomandare, deși amenzile pentru nerespectarea sa sunt destul de mari.

Potrivit Legii nr. 55, nerespectarea de către persoanele fizice a măsurii individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor este contravenție, sancțiunile fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

În mini-vacanța de Rusalii, jandarmii au verificat mijloacele de transport în comun, lăcașurile de cult și terasele și au luat la pas magazinele pentru a vedea dacă bistrițenii se conformează și dau dovadă de responsabilitate socială. Trei bistrițeni s-au ales cu câte o amendă a câte 500 de lei pentru că nu aveau masca de protecție în magazine, iar alți 9 cu avertismente scrise.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: