7.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

VIDEO. Primarul Vasile Borș: Anunț important pentru locuitorii din Maieru

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Vasile Borș a trecut în revistă proiectele pe care a reușit să le realizeze la Maieru. Totodată, Vasile Borș a făcut un anunț important pentru localnicii din Maieru: 

„Avem în lucru, exceptând grădinița și căminul cultural – lucrări în valoare de 3 milioane de euro. Este vorba despre drumuri, în diferite faze de realizare. Totodată, îi anunț pe cetățeni cu bucurie că am primit chiar astăzi o veste extraordinară”, a mai spus primarul Vasile Borș din Maieru.

Vasile Borș s-a referit la un proiect aflat în evaluare de aproape un an și jumătate – în valoare de 4 milioane de euro. „E vorba de încălzire pe biomasă și construirea de rețele în acest sens. Ne referim înseosebi la instituții, dar avem voie, în proporție de 30%, să fie curent electric pentru a acoperi toate cheltuielile cu iluminat public și tot ce înseamnă iluminat al instituțiilor”, a explicat primarul Vasile Borș.

Edilul din Maieru s-a referit la cererea de finanțare prin POIM de costruire a unei unități de producere a energiei termice din biomasă.

Îmi propun să termin și ultima străduță de asfaltat. Suntem pe cale de a obține o altă finanțare pentru încă trei kilometri de drumuri”, a mai spus Vasile Borș.

Între obiectivele pe care Vasile Borș și le-a propus pentru următorii patru ani se află și canalizarea ultimelor străduțe rămase pentru asflatare, dar și modernizarea tuturor drumurilor agricole. Îmi doresc un proiect mare, pe fonduri europene, dacă se poate. Pentru că aceste drumuri trebuie săp fie cât mai accesibile la condițiile zilelor noastre. Ne-am dori extinderea iluminatului pe Valea Anieșului și Valea Caselor – două zone turistice importante pentru comunitate.

Ne dorim să dezvoltăm mai mult turismul și să încurajăm cât mai mulți oameni să-și construiască pensiuni și agropensiuni, pentru că se apropie o nouă etapă pe fonduri europene”, a mai spus primarul din Maieru.

Primarul Vasile Borș a vorbit și despre realizarea unei zone de agrement între Anieș și Maieru, cu bazine de înot închise, pentru a se putea folosi și pe timp de iarnă și pe timp de vară. Vasile Borș a mai spus că și-ar dori în zona Văii Anieșului să amenajeze și câteva cascade la care să se adauge repopularea cu păstrăvi a zonei, pentru amatorii de pescuit.

Încercăm să împărțim bugetul în așa fel încât să ne ajungă și la școli și peste tot pe unde este nevoie. Inclusiv la biserici, indiferent de cultul de care aparțin. Încercăm să facem față cu bugetul local”, a precizat primarul Vasile Borș, din Maieru.

Primarul în funcție din Maieru a mai amintit că își dorește și un monument al pietrarilor, dar și două piețe agroalimentare moderne în Maieru și Anieș, dar și o capelă mortuară în Anieș. „Proiectul este aprobat și semnat încă din 2 februarie, însă deocamdată trebuie să treacă prin chicițele birocratice”, a explicat Vasile Borș.

Alte detalii despre proiectele primarului Vasile Borș pentru următorii patru ani puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/2DMMBjUz-JE” /]

(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar județean: 21200019)

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: