2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

VIDEO: Maieru, în șantier. Când se va construi aici o grădiniță modernă

Invitat la emisiunea „Direct în Problemă”, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, primarul Vasile Borș din Maieru a vorbit despre șantierele aflate pe rol în localitate.

Șantierele au continuat și continuă, în Maieru. Se derulează aici asfaltări pe trei programe. La acestea se adaugă și două proiecte care vizează drumurile forestiere. „Ploile au afectat puțin anumite drumuri agricole, dar nu cele care erau în lucru pentru asfaltări. Acționăm în fiecare zi cu utilajele, peste tot. Încercăm să lăsăm toate lucrurile în regulă până în toamnă, când oamenii își vor strânge recoltele…”, a explicat primarul din Maieru. 

Proiectul derulat pe fonduri guvernamentale prin PNDL a fost finalizat. Așteptăm o ultimă tranșă de plată care trebuie făcută de Ministerul Dezvoltării. Mai avem 5 străzi de finalizat într-un alt proiect derulat pe fonduri europene, prin AFIR”, a precizat Vasile Borș.

Primarul din Maieru speră ca cele 5 străzi să fie finalizate până în septembrie. Ulterior constructorul se va apuca de un al treilea proiect, intitulat „Asfaltare capete de străzi”. E vorba de 25-26 de străzi foarte importante pentru comunitate.

Continuă, de asemenea, și construirea trotuarelor în Maieru.

S-a închis și primul proiect de drumuri forestiere, realizat din fonduri europene și finanțat cu 1,5 milioane euro. „Este vorba despre tronsoanele Anieșul Mare – Anieșul Mic. Pentru că zona face parte din Parcul Național Munții Rodnei, nu am primit aviz pentru asfaltare. Dar am modernizat drumurile și arată foarte bine acum. Mă bucur că foarte mulți oameni merg în zonă și admiră peisajul. Un alt tronson la care ni s-a permis asfaltarea a fost Valea Caselor. Aici a fost vorba de un drum forestier care nu face parte din Parcul Munții Rodnei”, a punctat primarul Vasile Borș.

Un al doilea proiect focalizat pe drumuri forestiere va demara în curând la Maieru, a mai subliniat primarul Vasile Borș.

În plină desfășurare sunt și lucrările la Căminul Cultural. De asemenea, în Maieru sunt pe cale să înceapă lucrările și la construirea unei grădinițe moderne, în valoare de o jumătate de milion de euro.

Vasile Borș a mai explicat că este spre finalizare proiectul tehnic pentru capela din Anieș. Aici ar mai fi necesar avizul pentru rezistența noii clădiri.

S-a depus o cerere de finanțare și pentru un pod peste Someș. Se dorește modernizarea acestui pod, dar și finanțarea unor lucrări la alte 4 poduri. La acestea din urmă s-au început deja studiile de fezabilitate. Iluminatul public este modernizat, fiind folosite acum leduri – a mai explicat primarul Vasile Borș.

Despre alte proiecte ale administrației din Maieru, puteți afla urmărind întreaga emisiune, AICI

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.