-1.5 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Adio margarină, supă la plic și chipsuri! De la anul vom mânca mai sănătos!

De anul viitor, legea ne va obliga să mâncăm mai sănătos. Un act normativ prevede interzicerea vânzării unor produse alimentare considerate periculoase pentru sănătate. Pe listă se află margarina, supele la plic, popcornul pentru microunde și chipsurile. Legea a mers la promulgare, iar interzicerea acestor alimente stă la pixul președintelui.

Din primăvara anului viitor ne luăm adio de la produsele alimentare care au un conținut ridicat de acizi trans, periculoși pentru sănătate. Actul normativ care interzice comercializarea acestora a fost deja aprobat de Parlament.

Inițiativa i-a aparținut medicului Adrian Wiener, senator din partea USR, iar legea se aplică tuturor alimentelor destinate consumatorilor, inclusiv alimentelor livrate de restaurante și produselor alimentare cu care se aprovizionează acestea.

Printre alimentele care vor fi interzise și scoase de la raft se numără margarina, supele la plic, chipsurile, popcornul pentru microunde, cremele tartinabile, unele tipuri de biscuiți, torturile preambalate, sosurile și unele napolitane.

„Aceste uleiuri se găsesc în principal în produsele alimentare procesate, contribuind la o textură și consistență mai dezirabilă a acestora, prezervarea proprietăților la încălziri repetate și prelungind timpul de valabilitate. Exemple de produse în care se regăsesc AGTN: popcorn pentru microunde, creme tartinabile, biscuiți, torturi preambalate, margarine, produse preparate termic prin prăjire, supe (inclusiv concentrate la plic), sosuri, cereale preambalate, napolitane, chipsuri, uleiuri vegetale solidificate tehnologic”, a explicat senatorul USR.

Noua lege a fost trimisă președintelui României, iar dacă aceasta va fi promulgată de șeful statului, alimentele periculoase pentru sănătate vor fi interzise de la 1 aprilie 2021.

Sursa foto: Ziariștii

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...