18.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Proiect Rabla pentru electrocasnice 2020: Mai multe tipuri de aparate și vouchere cu valori mai mari

Autoritățile au emis un proiect prin care, din acest an, să se poată schimba mai multe tipuri de electocasnice, în programul Rabla. Astfel, dacă proiectul va fi aprobat, se vor putea cere bani pentru cumpărarea, pe lângă televizoare, mașini de spălat sau frigidere, și pentru aspiratoare. Iar voucherele au valori mai mari.

Ministerul Mediului a emis un nou ghid de finanțare a programului Rabla pentru electrocasnice 2020. Acesta face parte dintr-un proiect ce urmează a fi supus votului.

Astfel, conform acestuia, cei care doresc să-și schimbe electrocasnicele cu altele, care consumă mai puțin, ar avea mai multe categorii de aparate pe care le pot da ”la schimb”.

Așadar, voucherele de la autorități vor putea fi folosite pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe, aparate de aer condiționat, inclusiv cele portabile, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Totodată, se va modific și valoarea voucherelor acordate.

  • 300 lei – pentru mașini de spălat rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 400 lei – pentru mașini de spălat vase cu eficiență energetică cel puțin A++, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare cu eficiență energetică cel puțin A++, televizoare cu eficiență energetică cel puțin A și uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 200 lei – pentru aspiratoare cu eficiență energetică cel puțin A.

Banii primiți de la stat, sub formă de voucher, pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi se vor putea folosi urmând trei pași: înscrierea online, în cadrul căreia se trimit mai multe date de identificare, primirea voucherului electronic (cu o valabilitate de 15 zile) și, în final, cumpărarea, dintr-un magazin acceptat în program, a unui electrocasnic nou. Tot acolo se va face și predarea aparatului vechi.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: