8.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Bistrițean căutat, după ce a amenințat cu pistolul un afacerist clujean. Acesta ar fi implicat și într-un celebru jaf

Un bistrițean implicat în mai multe scandaluri în zona Dej, cât și în Bistrița, precum și într-un celebru jaf, este dat în urmărire națională. Acesta s-ar fi dat polițist și ar fi amenințat cu pistolul un afacerist clujean.

Potrivit Poliției Române, pe numele lui Adrian Groșan, din Uriu, este un mandat de arestare preventivă  în lipsă, pentru constituire de grup infracțional, șantaj și lipsire de libertate în mod ilegal. Acesta este dat în urmărire națională.

Se pare că bistrițeanul era „locotenentul” comisarului Liviu Șipoș, fost șef la Antidrog Cluj, aflat momentan în arest preventiv. Comisarul i-ar fi cerut lui Adrian Groșan să îl amenințe cu pistolul pe un afacerist clujean, pentru a-l duce la partenerul lui, Sfârlea Torino, cunoscut ca „lord al heroinei”, căruia i-a cerut 200.000 de euro.

Potrivit Libertatea.ro, comisarul-șef Liviu Șipoș, fostul șef al Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Cluj, a pus bazele unei grupări de interlopi care avea drept scop șantajul oamenilor de afaceri clujeni. Gruparea era ajutată și de polițiști clujeni, care ofereau informații din bazele de date ale Poliției Române.

Victimele nu erau alese la întâmplare, fie aveau atecedente penale, fie câștigaseră sume mari de bani într-un timp scurt. De șantajul acestora era „responsabil” chiar Adrian Groșan, care nu se ferea nici măcar să folosească arme de foc pentru intimidare.

Cine este Adrian Groșan?

Unul dintre oamenii de bază a fostului șef de la Antidrog era bistrițeanul Adrian Groșan. Cu un palmares impresionant de dosare penale, Adrian Groșan ar fi fost implicat inclusiv în dosarul tâlhăriei de la Dumitra, asupra omului de afaceri Octavian Harșianu, din 2018.

Atunci, Adrian Groșan, alături de Vasile Ciasar ar fi intrat în locuința lui Octavian Harșian și a fiului său, de unde au sustrat o sumă importantă de bani. Pe timpul desfășurării acțiunii, cei doi au fost legați și amenințați cu cuțitul. Se pare că suma cu care au plecat hoții se ridică la 30.000 de lei.

După o perioadă în care au fost arestați preventiv, cei doi au fost lăsați liberi. Deși fapta s-a petrecut la finalul anului 2018, cei doi încă nu au fost trimiși în judecată.

Foto: Clujust.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: