7.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Principalele surse de infectare cu Covid-19. Călătoriile cu transportul în comun și petrecerile, în top

Potrivit managerului spitalului Victor Babeș din Timișoara, cei mai mulți dintre pacienții săi cu Covid-19 s-au infectat fie în transportul în comun, fie la petrecerile la care au participat ei sau copiii lor.

Principalele surse de infectare cu Covid-19 sunt transportul în comun, petrecerile, mai ales ale adolescenților și fabricilor în care nu se respectă măsurile de protecție, este concluzia medicului Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara.

„În primul rând transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților care le transmit pe linie familială părinților și bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilor, în special cei care lucrează în fabrici. Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste 3 mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a declarat medicul pentru Digi24.

Acesta a mai spus că iresponsabilitatea adolescenților a contribuit la situația în care se află țara noastră. Medicul atrage atenția că dacă nu vom fi solidari și responsabili o să ajungă să trateze oamenii în ambulanță, pentru că nu vor mai avea unde să-i primească.

Totuși, după intrarea în vigoare a noilor restricții abia după două săptămâni se va ajunge la un platou și mai apoi la o scădere a cazurilor.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: