18.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

VIDEO: Daniel Suciu – „Nu doresc beneficii suplimentare la pensie și voi acționa în consecință”

Daniel Suciu, deputat PSD în Parlamentul României, a anunțat public faptul că va demisiona din funcția de demnitate publică pentru că nu își dorește pensie specială. Acesta va depune o declarație notarială prin care va renunța la beneficiile suplimentare. AFLĂ detalii:

Daniel Suciu, deputat PSD în Parlamentul României, fost ministru al dezvoltării regionale și administrației publice și fost vicepremier a postat pe Facebook un clip video în care spune că nu dorește beneficii suplimentare la pensie și că va acționa în consecință.

Deputatul a afirmat că va demisiona cu câteva zile înainte de expirarea actualului mandat, iar pentru următorul mandat va face o declarație notarială prin care va renunța definitiv la acest beneficiu.

[arve url=”https://www.facebook.com/SuciuVD/videos/206124281041095″ maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

Prezent într-o emisiune la Bistrițeanul LIVE Daniel Suciu a vorbit despre ceea ce l-a determinat să ia această decizie.

„Fac parte din categoria celor care cred că un om după ce ajunge la vârsta pensionării trebuie să aibă o pensie decentă, dar nu mai mult decât a contribuit. Acea pensie o primești la cerere – trebuie să faci o cerere să primești pensia specială. Nu am de gând să fac această cerere. Pentru mandatul în curs am anunțat că îmi voi da demisia ca pe acest mandat să nu opereze niciun fel de pretenție la un beneficiu suplimentar. Pentru mandatul trecut voi face act notarial, voi notifica Casa Națională de Pensii, orice este nevoie pentru a nu intra în calcul la o pensie specială. De asemenea, dacă cetățenii din Bistrița-Năsăud vor considera că lista PSD-ului, pe care mă aflu și eu, merită să fie votată, la fel voi proceda și în mandatul viitor dacă vom avea aceeași discuție, dar vă garantez că această discuție nu va exista și peste 4 ani. Dacă vor exista în continuare pensiile speciale, deși mă îndoiesc, voi demisiona și din mandatul viitor tocmai ca să nu am pensie specială (…) La un moment dat vine timpul să spui stop, dar cu siguranță nu am de gând să beneficiez suplimentar de acest statul de a fi deputat. (…) Mai am încă 25 de ani până la pensie. Nici nu știu dacă o voi apuca (pensia – n.r.). Nu îmi trebuie pensie specială și voi da 10 declarații notariale dacă este nevoie pentru că nu am alt element la îndemână ca să demonstrez că nu îmi trebuie această pensie specială”, spune Daniel Suciu.

Deputatul PSD afirmă că în viitorul apropiat aceste pensii speciale vor fi istorie.

Vă reamintim că în Parlamentul României a fost votată o lege de eliminare a pensiilor speciale, însă legea a fost atacată la Curtea Constituțională și declarată neconstituțională, iar în acest moment pensiile speciale sub impozitate cu 85%.

Declarațiile integrale făcute de Daniel Suciu pot fi urmărite în materialul video de mai jos:

(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, CUI mandatar financiar județean 112000020)

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: