18.9 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

S-a închis „strada” Codrișor! AFLĂ de ce:

Câteva bucăți enorme de beton „străjuiesc” intrarea pe „strada” Codrișor din municipiu. Un bistrițean atacă administrația locală că în loc să îngrijească acea porțiune de drum, după accidentul în care o mașină a plonjat în râu, aceasta restricționează accesul. CE spune Primăria Bistrița despre acest lucru:

Zeci de distribuiri și comentarii – la o imagine postată de Adrian S., un bistrițean care a observat ceva nou în urbea bistrițeană.

După ce Primăria Bistrița a luat amendă ca urmare a lipsei deszăpezirii pe strada Codrisor, la primul îngheț din an, când o doamnă a plonjat cu mașina în râul Bistrița, edilul nostru vizionar a luat măsuri rapide, si în folosul comunității: a blocat accesul pe stradă, imediat după parcarea ce deservește ștrandul municipal, montand niște betoane alandala, să fie sigur ca nu-și mai spală nimeni mașina în zona aia. (…) P. S. În 15 minute cât am făcut poza și am scris postarea, vreo 20 de mașini care frecventau ruta aceasta, au făcut cale întoarsă, iar șoferii murmurau printre dinți numai urări de bine”, a scris acesta pe Facebook.

Reprezentanții Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița au explicat DE CE s-a luat această măsură. Și aici apare marea SURPRIZĂ!

Porțiunea respectivă NU FACE PARTE din domeniul public al municipiului, NU E STRADĂ! Este de fapt zona de protecție a malului râului Bistrița. Deci cei care merg cu mașina pe acolo, oricum o fac pe propria răspundere. Strada Codrișor e DOAR până la capătul ștrandului, până unde e asfaltat. După incidentul cu mașina căzută în râu, am pus betoanele respective acolo ca să nu se mai întâmple ceva de genul acesta acum, când vine frigul, se face gheață și polei pe acolo. Dar NU e stradă, deci noi NU avem nicio treabă cu acea zonă. De aceea am și pus un fel de barieră”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Ioan Crețiu, șeful DSP Bistrița.

Întrebat dacă Primăria Bistrița va plăti în acest caz amenda dată de IPJ BN, în urma accidentului, acesta a explicat că o va contesta.

Noi încă nu am primit NICIUN proces verbal. Dar dacă vom primi vreo amendă, o vom contesta în instanță. Pentru că, așa cum spuneam, acela NU e drum public. Nu e stradă, nu face parte din domeniul public al Bistriței. Se vorbea să facă zonă de promenadă acolo, DAR nu e drum. Dacă ar fi fost stradă din domeniul public, automat am fi pus stâlpi, ceva bare de protecție, ca să nu se întâmple accidente, așa cum e normal să fie. Dar așa, am pus aceste betoane ca să NU se mai circule pe acolo”, a concluzionat Crețiu.

Bistrițeanul care a făcut poza a subliniat faptul că nu este amplasat nicăieri vreun INDICATOR care să anunțe că nu se mai poate circula în zonă.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: