13.4 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Un pui de căprioară a murit la câteva ceasuri după ce ar fi fost lovit de o mașină

Un pui de căprioară a fost găsit de un bărbat din Rebra, la marginea unui teren de-al său. A chemat autoritățile, dar, din nefericire, la trei ore după ce l-au luat, a murit. După leziunile pe care le avea, medicul veterinar susține că ar fi fost lovit de mașină.

Un bărbat din Rebra a găsit ceva neobișnuit pe terenul lui. Într-o margine a acestuia, un pui de căprioară. S-a apropiat de el și a văzut că e rănit.

Nu am vrut să-l sperii. L-am văzut și i-am făcut poză de la depărtare. Era rănit, din câte am văzut eu, la un picior. Am sunat la poliție. Apoi am luat legătura cu cei de la Ocolul Silvic, care au venit și l-au luat.” ne-a povestit Emil Nedelea.

Omul, iubitor de animale, de felul lui, s-a interesat ulterior de soarta animăluțului.

”Ulterior m-am interesat de soarta acestui pui pe care l-am văzut plin de viață, iar răspunsul pe care l-am primit a fost destul de neplăcut, adică acesata urmează a fi ucis! Aș dori ca factorii decidenții să nu procedeze la uciderea acestui animal nevinovat și lipsit de apărare prin aranjamente de culise. Iar pe această cale fac apel și la alții oameni cu suflet să ni se alăture în efortul de-al salva pe acest biet animălut. Metionez faptul că după cum foarte bine se poate obseva și din fotografia pe care i-am făcut-o, starea generală de sănătate o are chiar foarte bună! Deci cu un pic de efort poate fi salvat și nu ucis cu sânge rece! Chiar așa de josnic am ajuns?? Pentru o halcă de carne să NU salvăm un animal? Merg eu și le cumpăr carne de la abator. E drept că e mai ușor să ucizi decât să salvezi. Dar chiar așa??” a spus în jurul amiezii, revoltat, bărbatul din Rebra.

Reprezentantul Direcției Sanitar veterinare a declarat în schimb că puiul de cărpioară ar fi fost lovit de o mașină, iar rănile suferit au făcut ca acesta să moară la câteva ore după ce a fost ridicat de organele competente.

Am înțeles e la medicul veterinar din rebra, unde a fost dus puiul de căprioară, că avea membrele rupte, fractură de coloană. NU mai aveau ce să-i facă pentru a-l salva. Iar la trei ore după ce a fost luat de pe terenul bărbatului respectiv, a murit. După leziunile suferite, medicul veterinar a fost de părere că puiul de căprioară a fost lovit de o mașină. Dar , așa cum spuneam, nu s-a mai putut face nimic pentru el” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șeful DSVSA, Biță Romulus.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...