11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

VIDEO: Primarul și-a făcut o intrare spectaculoasă, colindând impresionant, în direct

„Pentru o nucă și-un covrig, ne-o-nghețat nasu’ de frig…! Așa spuneam când eram mici, mergeam la colindat și ne era plătită” colinda. Și ne bucuram și pentru nuca și covrigul acela”, și-a amintit Vasile Borș, primarul din Maieru. Edilul și-a făcut o intrare spectaculoasă, în studioul Bistrițeanul Live, colindând minunat – în direct – pentru toți bistrițenii care l-au urmărit ieri seară.

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul din Maieru, Vasile Borș, a venit îmbrăcat în straie de sărbătoare, dar a și colindat impresionant, în direct.

Nu este important să îmbrăcăm costumul național sau să purtăm de multe ori o eșarfă tricoloră. Aceste lucruri trebuie să le purtăm și în sufletele noastre, cu adevărat. Să trăim și în sufletele noastre aceste evenimente importante din viața noastră… Cu gândul la Isus Hristos și la această țară, pentru că suntem români…”, a mărturisit primarul din Maieru.

Vasile Borș a admis că a purtat o ie tradițională modernă. „Cămeșa este făcută de o doamnă care se ocupă de așa ceva. Este o ie mai modernă, pentru că și portul național a suferit diferite schimbări. Acum 100 de ani, toate erau din cânepă și lână, în cazul costumelor de iarnă. Între timp, s-au mai modernizat…”, a povestit Vasile Borș.

Brâul este într-adevăr vechi și autentic. Erau și brâuri mai late, duble – la care se lucra mai mult…”, a explicat primarul.

Nu ne mai bucurăm nici de lucrurile mari – ne dorim tot timpul și mai mult, mult mai mult… Nu ne mai mulțumim cu nimic, dacă semenul nostru și-a cumpărat o mașină mai bună, dacă are o casă mai mare, tindem și noi înspre același lucru. Avem ambiția de a munci și mai mult.

Dar trebuie să privim și mai jos. Să ne gândim la omul care poate în viața lui nu s-a bucurat de minunile lui Dumnezeu… Ar trebui să ne bucurăm mai mult de lucrurile bune pe care ni le oferă Dumnezeu, să mulțumim pentru sănătatea pe care ne-o dă și să învățăm să ne găsim fericirea în lucrurile mărunte…”, a mai mărturisit Vasile Borș.

Alte detalii interesante despre tradițiile și valorile din Maieru – puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/dBaXsNn5rbk” aspect_ratio=”900:506″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...